Bereidingswijze
Neem een hapjespan en voeg er de plakjes aardappel, plakjes knoflook, de houdbare slagroom , de blaadjes tijm en de melk aan toe. Leg een deksel op de pan, breng aan de kook en kook de plakjes aardappel in 6-8 minuten nét gaar.
Wok de fijngesneden knoflook in de olie 1 minuut. Voeg dan porties verse spinazie toe en laat slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
Stort de spinazie in een ovenschaal. Leg de plakjes ei op de spinazie. Vis met een schuimspaan de helft van de aardappelplakjes uit het mengsel en verdeel deze over het ei. Verdeel daarover de kaas. Leg de andere helft van de aardappelplakjes op de kaas.
Laat het roommengsel wat inkoken en schenk dit over de aardappelplakjes. Bestrooi met peper en zout.
Ondertussen staat de oven al voorverwarmd op 200 graden. Schuif de schaal voor 20 minuten in de oven. Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kennen we de Amerikaanse stripfiguur Popeye nog? Die pijp rokende matroos, met enorme spierballen? Lange tijd wist deze ons ervan te overtuigen, dat je spinazie moest eten om sterk te worden. Later bleek spinazie niet zó ijzersterk , want ook in broccoli, linzen en yes, zelfs in pure chocolade zit ijzer. Maar... het imago rond spinazie als krachtpatser bleef bestaan.In maart tot november komt spinazie van eigen bodem.
Ingrediënten
3 eieren hard gekookt , gepeld en in plakjes gesneden
400 gram iets kruimige aardappelen geschild in plakjes van 2 mm
2 tenen knoflook 1 teen in plakjes, 1 teen gesnipperd
2 takjes tijm blaadjes gerist
150 ml volle melk
100 ml houdbare slagroom
1 eetlepel olijfolie
400 gram verse spinazie
90 gram geraspte jong-belegen kaas
400 gram iets kruimige aardappelen geschild in plakjes van 2 mm
2 tenen knoflook 1 teen in plakjes, 1 teen gesnipperd
2 takjes tijm blaadjes gerist
150 ml volle melk
100 ml houdbare slagroom
1 eetlepel olijfolie
400 gram verse spinazie
90 gram geraspte jong-belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
mandoline, pannen, snijplank en mes ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492247
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de regionale krant. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht