Kare-kare

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/30/2022 - 10:51
Bereidingswijze
-Snij het rundvlees in blokjes (of koop het reeds voorgesneden). Kruid met peper en zout.
-Verhit de olie in een grote ovenvaste pan op middelhoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en leg het daarna op een bord.
-Snij de aubergine in plakken van ½ cm. Bak ze goed aan in olie in de pan van het vlees. Haal uit de pan en bewaar.
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Pel de ui en teentjes look. Snipper de ui fijn en rasp de look. Mix 200 g pindanoten fijn.
-Fruit in de pan van het vlees en de aubergine de ui en look.
-Roer de bloem 3 min erdoor en voeg de stukjes rundvlees terug toe in de pan. Voeg ook de gemixte pindanoten toe. Roer en kook 2 min.
-Voeg de rundbouillon toe en laat inkoken.
-Dek de pan af en zet 3 u in de voorverwarmde oven. Na 2 u kan je eventueel nog wat water of rundbouillon toevoegen, zodat het vlees ‘onder water' staat.
-Snij de prinsessenboontjes in stukjes van ± 5 cm. Verwijder de onderste stukken van de paksoi en halveer de rest.
-Blancheer de boontjes 5 min in heet, gezouten water en leg ze dan in een kom met koud water en ijs. Doe hetzelfde met de paksoi. Zet opzij.
-Zet de pan, zodra het vlees gaar is, op een middelhoog vuur. Voeg de aubergine terug toe.
-Voeg de vissaus, de pindakaas en het zoete paprikapoeder toe. Laat enkele min koken, tot de textuur van de saus dik genoeg is.
-Serveer met de prinsessenboontjes, paksoi en met rijst. Garneer met 50 g fijngehakte pindanoten.
Afbeelding
Kare-kare
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kare-kare is een Filippijnse stoofpot met een dikke hartige pindasaus. Het is over het algemeen gemaakt van een basis van runderstoofvlees of gestoofde ossenstaart, runderpens of  varkensgehakt  !  Wie fan is van  pindasaus  moet het zeker eens proberen ! 
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
3 tenen look
100 g pindakaas
250 g pindanoten
200 g prinsessenboontjes
1 L rundbouillon
2 el bloem
1 el zoete paprikapoeder
2 el vissaus
1 kg rundvlees ( stoofvlees)
1 ui
1 paksoi
1 aubergine
witte rijst
ijsblokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Filippijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492246
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester