Mulligatawny maaltijdsoep met mango en yoghurt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/30/2022 - 10:40
Bereidingswijze
-Pel de ui en snij in kleine stukjes.
-Schil de wortelen en snij in kleine brunoise (= blokjes).
-Snij de puntpaprika's en de selder ook in gelijke, kleine blokjes.
-Pel de look, schil de gember en mix samen met de chilipeper(s) tot een ‘pasta'. Voeg al enkele el tomaat in blokjes toe om makkelijker te mixen.
-Stoof de groenten aan in een klont boter. Kruid met kurkuma en currypoeder en laat kort meestoven.
-Voeg de chilipasta, de rest van de tomaat in blokjes en de bouillon toe.
-Giet de rijst erbij en laat ± 15 min zachtjes koken. De rijst moet net gaar zijn.
-Schil de mango en snij in kleine brunoise.
-Voeg de laatste 5 min toe aan de soep.
-Kruid met zout.
-Werk af met Griekse yoghurt en enkele korianderblaadjes.
Afbeelding
Mulligatawny maaltijdsoep met mango en yoghurt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere pittige maaltijdsoep uit Indië 
Ingrediënten
3 wortels
3 selder stengels
1 grote ui
2 puntpaprika's
1 mango
400 g tomaten
400 g
1 chilipeper
3 tenen look
3 cm gember
100 g rijst
kurkuma
currypoeder
boter
koriander
Griekse yoghurt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492245
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester