Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Specerijenolie :
Ingrediënten: 120ml koolzaadolie2.5koffielepels gemalen koriander2.5kl gemalen komijn2kl piment d'espelette0.5kl garam masala1.5kl zout4tenen look1eetlepel geraspte gember
- Doe de olie in een kommetje. Pel en pers de tenen look boven de olie en roer de rest van de ingrediënten voor de specerijenolie erdoor.
-Snij de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.
- Pel de uien, halveer ze en snij in partjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm.
- Snij de haloumi in blokjes van 2 cm.
- Doe de bloemkool, de broccoli en de aardappelen op een bakplaat en schep ½ van de olie erdoor. Zet in het midden van de oven.
- Doe de uien samen met de haloumi op een andere bakplaat en schep ½ van de overige olie erdoor. Zet bovenaan in de oven.
- Voeg de tomaten na 15 min bij de uien en schep de rest van de olie erdoor.
-Zet nog 15 min terug.
- Schep het tomatenmengsel en het gaargeroosterde aardappelmengsel losjes door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.
-Bestrooi met fijngesneden koriander en serveer warm met partjes citroen.
Specerijenolie :
Ingrediënten: 120ml koolzaadolie2.5koffielepels gemalen koriander2.5kl gemalen komijn2kl piment d'espelette0.5kl garam masala1.5kl zout4tenen look1eetlepel geraspte gember
- Doe de olie in een kommetje. Pel en pers de tenen look boven de olie en roer de rest van de ingrediënten voor de specerijenolie erdoor.
-Snij de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.
- Pel de uien, halveer ze en snij in partjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm.
- Snij de haloumi in blokjes van 2 cm.
- Doe de bloemkool, de broccoli en de aardappelen op een bakplaat en schep ½ van de olie erdoor. Zet in het midden van de oven.
- Doe de uien samen met de haloumi op een andere bakplaat en schep ½ van de overige olie erdoor. Zet bovenaan in de oven.
- Voeg de tomaten na 15 min bij de uien en schep de rest van de olie erdoor.
-Zet nog 15 min terug.
- Schep het tomatenmengsel en het gaargeroosterde aardappelmengsel losjes door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.
-Bestrooi met fijngesneden koriander en serveer warm met partjes citroen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en pittig veggie recept uit Azië
Ingrediënten
12 cl koolzaadolie
2,5 tl gemalen koriander
2.5 tl gemalen komijn
2 tl piment d'espelette
1/2 tl garam masala
snuifje zout
4 tenen knoflook
1 el geraspte gember
400 g vastkokende aardappelen
300 g bloemkool
500 g broccoli
500 g kerstomaatjes
2 rode uien
1 bosje koriander
1 citroen
1 verpakking haloumi kaas
2,5 tl gemalen koriander
2.5 tl gemalen komijn
2 tl piment d'espelette
1/2 tl garam masala
snuifje zout
4 tenen knoflook
1 el geraspte gember
400 g vastkokende aardappelen
300 g bloemkool
500 g broccoli
500 g kerstomaatjes
2 rode uien
1 bosje koriander
1 citroen
1 verpakking haloumi kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492244
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch