Bereidingswijze
-Pel de sjalotten en hak ze grof.
-Kneus het citroengras.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de chilipeper en snij in kleine stukjes.
-Breek de kardemompeulen open. Rooster de zaadjes samen met het korianderzaad in een droge koekenpan tot je ze ruikt.
-Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan en bak de sjalot glazig. Voeg de chilipeper en gember toe en roerbak.
-Blus met de visfond en kokosmelk. Rasp de zeste van ½ limoen erover. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
-Voeg kardemom- en korianderzaad toe en laat inkoken tot een saus.
-Pers de limoen.
-Verwijder het citroengras en zeef de saus.
-Breng op smaak met limoensap en vissaus.
-Kneus het citroengras.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de chilipeper en snij in kleine stukjes.
-Breek de kardemompeulen open. Rooster de zaadjes samen met het korianderzaad in een droge koekenpan tot je ze ruikt.
-Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan en bak de sjalot glazig. Voeg de chilipeper en gember toe en roerbak.
-Blus met de visfond en kokosmelk. Rasp de zeste van ½ limoen erover. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
-Voeg kardemom- en korianderzaad toe en laat inkoken tot een saus.
-Pers de limoen.
-Verwijder het citroengras en zeef de saus.
-Breng op smaak met limoensap en vissaus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere pittige saus uit Azië die het prima doet met vis en rijst
Ingrediënten
200 g sjalotten
1 rode chilipeper
2 cm gember
3 stengels citroengras
40 cl kokosmelk
3 el vissaus
1 limoen
2 kardemompeulen
1 tl korianderzaad
40 cl visfond
arachideolie
1 rode chilipeper
2 cm gember
3 stengels citroengras
40 cl kokosmelk
3 el vissaus
1 limoen
2 kardemompeulen
1 tl korianderzaad
40 cl visfond
arachideolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492243
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch