Bereidingswijze
BALLEN
Snipper de ui (bewaar de helft voor de saus) en 2 van de 4 ansjovisfilets.
Hou 2 eetl garnalen apart, hak de rest grof.
Hak de peterselie (bewaar de helft voor de saus).
Doe het gehakte spul met gehakt, mosterd, broodkruim, ei, peper, zout en cayennepeper in een kom.
Kneedt goed. Rol ca 16 balletjes, formaat bitterbal.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak ze al omroerend bruin, gaar hoeft niet.
Haal ze uit de pan.
SAUS
Doe de 1/2 gesnipperde ui en gehakte knoflook in de braadpan en fruit met de overige 2 ansjovisfilets.
Voeg tomaat en wijn toe, even laten pruttelen.
Peper, zout, rest van de peterselie en de ballen erbij.
Met deksel ca 45 min sudderen.
Kook de spaghetti, meng een scheut pastakookwater door de saus.
Strooi 2 eetl garnalen over het gerecht.
Snipper de ui (bewaar de helft voor de saus) en 2 van de 4 ansjovisfilets.
Hou 2 eetl garnalen apart, hak de rest grof.
Hak de peterselie (bewaar de helft voor de saus).
Doe het gehakte spul met gehakt, mosterd, broodkruim, ei, peper, zout en cayennepeper in een kom.
Kneedt goed. Rol ca 16 balletjes, formaat bitterbal.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak ze al omroerend bruin, gaar hoeft niet.
Haal ze uit de pan.
SAUS
Doe de 1/2 gesnipperde ui en gehakte knoflook in de braadpan en fruit met de overige 2 ansjovisfilets.
Voeg tomaat en wijn toe, even laten pruttelen.
Peper, zout, rest van de peterselie en de ballen erbij.
Met deksel ca 45 min sudderen.
Kook de spaghetti, meng een scheut pastakookwater door de saus.
Strooi 2 eetl garnalen over het gerecht.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets Jordanees gerecht
Ingrediƫnten
400 gr spaghetti
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
200 ml witte wijn
1 knoflookteen
Ballen:
400 gr half om half gehakt
100 gr gepelde Hollandse garnalen
1 ui
1 ei
4 ansjovisfilets
1 volle tl dijonmosterd
50 gr broodkruim/panko
handvol peterselie
snuf cayennepeper
scheut olijfolie
zout en peper
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
200 ml witte wijn
1 knoflookteen
Ballen:
400 gr half om half gehakt
100 gr gepelde Hollandse garnalen
1 ui
1 ei
4 ansjovisfilets
1 volle tl dijonmosterd
50 gr broodkruim/panko
handvol peterselie
snuf cayennepeper
scheut olijfolie
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom
Braadpan
Braadpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492241
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
Tijdgeest; bijlage Trouw
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht