Bereidingswijze
- Doe het gehakt met de knoflook, gember, limoenrasp, sojasaus, vissaus en currypasta in een kom, kneed alles goed door elkaar en kneed ongeveer 20 balletjes.
- Bak ze rondom bruin in een beetje braadboter of olie en laat ze 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen. Intussen maak je de pindasaus.
- Doe de pindakaas, kokosmelk, suiker, limoensap, vissaus, currypasta, sojasaus, knoflook en gember in een pan en roer alles goed door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje water toe tot je de gewenst sausdikte hebt en laat het nog even zachtjes sudderen.
- Schep dan de ballen op een schaal, doe er saus overheen en garneer met gefrituurde uitjes, geroosterde pinda's en korianderblaadjes.
- Bak ze rondom bruin in een beetje braadboter of olie en laat ze 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen. Intussen maak je de pindasaus.
- Doe de pindakaas, kokosmelk, suiker, limoensap, vissaus, currypasta, sojasaus, knoflook en gember in een pan en roer alles goed door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje water toe tot je de gewenst sausdikte hebt en laat het nog even zachtjes sudderen.
- Schep dan de ballen op een schaal, doe er saus overheen en garneer met gefrituurde uitjes, geroosterde pinda's en korianderblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met rijst en Groene-papajasalade-somtum
Ingrediënten
Gehaktballetjes:
- 500 gram gehakt hoh
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 1 limoen (rasp)
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el currypasta
Pindasaus:
- 4 el pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- ½ el palmsuiker
- 1 limoen (sap)
- 1 el vissaus
- 1 el currypasta
- 1 el lichte sojasaus
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gember
- water (tot gewenst dikte)
- voor de garnering: gefrituurde uitjes, geroosterde pinda's en korianderblaadjes
- 500 gram gehakt hoh
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 1 limoen (rasp)
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el currypasta
Pindasaus:
- 4 el pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- ½ el palmsuiker
- 1 limoen (sap)
- 1 el vissaus
- 1 el currypasta
- 1 el lichte sojasaus
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gember
- water (tot gewenst dikte)
- voor de garnering: gefrituurde uitjes, geroosterde pinda's en korianderblaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492239
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij