Bereidingswijze
Maal met de staafmixer de garneeramandelen en de gegrilde paprika tot een puree. Fruit de ui en de knoflook op een zacht vuurtje in een soeppan. Voeg dan de paprikapuree, tomato frito en de kippenbouillon toe. Breng in 3 minuten al roerend aan de kook. Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
Bak ondertussen de chorizo blokjes bruin in een droge koekenpan bruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak de kikkererwten in het uitgebakken vet van de chorizo knapperig.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en verdeel er de chorizo en de kikkererwten over. Garneer met de olijven en de bladpeterselie en geniet.
Bak ondertussen de chorizo blokjes bruin in een droge koekenpan bruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak de kikkererwten in het uitgebakken vet van de chorizo knapperig.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en verdeel er de chorizo en de kikkererwten over. Garneer met de olijven en de bladpeterselie en geniet.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep is gebaseerd op romescosaus, een traditionele Catalaanse saus gemaakt van gegrilde paprika's en amandelen. Wanneer je de saus aanvult met tomatensaus en bouillon krijg je een heerlijke, smaakvolle soep. Serveer met gebakken chorizo, knapperige kikkererwten en pittige olijven om de soep nog meer smaak en textuur te geven.
Ingrediƫnten
465 gr gegrilde paprika's uit pot( ik had een iets kleinere pot)
40 gr garneeramandelen
1 teentje knoflook gehakt
1 ui gesnipperd
1 el olijfolie
350 ml tomato frito
150 ml kippenbouillon( van ruim 1/2 blokje met minder zout)
100 gr chorizoworst in blokjes
200 gr kikkererwten afgespoeld, uitgelekt en met keukenpapier droog gedept
2 el gemengde olijven zonder pit in ringen gesneden
2 takjes bladpeterselie gesnipperd
40 gr garneeramandelen
1 teentje knoflook gehakt
1 ui gesnipperd
1 el olijfolie
350 ml tomato frito
150 ml kippenbouillon( van ruim 1/2 blokje met minder zout)
100 gr chorizoworst in blokjes
200 gr kikkererwten afgespoeld, uitgelekt en met keukenpapier droog gedept
2 el gemengde olijven zonder pit in ringen gesneden
2 takjes bladpeterselie gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, soeppan en staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492237
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Eatertainment eigen tekst en foto's, kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht