Broodje tartaar met ui, ei, augurk en mosterdmayonaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/26/2022 - 15:40
Bereidingswijze
Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
Ga ondertussen verder met de mosterdmayonaise.
Klop in een glazen of metalen kom de eidooier met de mosterd, citroensap en zout glad.
Vervolgens druppel voor druppel de olie tot het een homogeen mengsel wordt.
Daarna steeds in een heel dunne straaltjes tot de mosterdmayonaise dik genoeg is.
Werk echt rustig met de olie want al één keer een te grote plens kan de mayo laten schiften.
Proef of je er eventueel nog wat meer mosterd door wilt mengen.
Zet tot gebruik in de koelkast
Snipper de ui en snijd de augurk in heel kleine blokjes
Snijd de broodjes open, beleg met sla en verdeel verkruimelde tartaar erover.
Maal er wat peper en zout over.
Pel de eieren, snijd ze in plakjes en verdeel over de tartaar.
Verdeel daarover ui en augurk en top met de mosterdmayonaise
Afbeelding
Broodje tartaar met ui, ei, augurk en mosterdmayonaise
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk vers broodje met tartaar ei en ui met saus.
Ingrediënten
• 4 zachte puntjes of pistoletjes
• 2 tartaartjes
• 4 eieren
• 1 kleine ui
• 2 middelgrote augurken
• Sla
• Versgemalen zeezout en zwarte peper
• Voor de mosterdmayonaise:
• 1 eidooier
• 2 grote tl mosterd
• 75 ml zonnebloemolie
• Sap van een kwart citroen
• ¼ tl zout
Leuke tips
Lekker met wat frietjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1492230
Homepage ID
1336844
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ggiea