Bereidingswijze
Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de ravioli goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in de pan en bak hierin - op niet te hoge warmtebron - de preisnippers zacht.
Bak de knoflook en de champignons even mee.
Voeg de room en de Parmezaanse kaas hieraan toe en breng aan de kook. Laat de saus wat indikken.
Maak de saus op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.
Meng de saus met de ravioli. (Je kunt de ravioli nu zo eten of even gratineren in de oven, dat heb ik dus gedaan).
Doe de ravioli over in een ovenschaal. Strooi er eventueel nog wat kaas over.
Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven.
Garneer de ravioli met wat blaadjes basilicum.
Laat de ravioli goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in de pan en bak hierin - op niet te hoge warmtebron - de preisnippers zacht.
Bak de knoflook en de champignons even mee.
Voeg de room en de Parmezaanse kaas hieraan toe en breng aan de kook. Laat de saus wat indikken.
Maak de saus op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.
Meng de saus met de ravioli. (Je kunt de ravioli nu zo eten of even gratineren in de oven, dat heb ik dus gedaan).
Doe de ravioli over in een ovenschaal. Strooi er eventueel nog wat kaas over.
Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven.
Garneer de ravioli met wat blaadjes basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasta Alfredo wordt meestal gemaakt met tagliatelle (lintmacaroni). Ik wilde het een keer proberen met ravioli. Alfredo-saus is geen lichte saus maar wel super lekker. Dus een enkele keer gaan we ervoor. Ik heb koelverse ravioli gebruikt, gevuld met paddenstoelen.
Ingrediënten
250 gram ravioli uit het koelvak van de supermarkt (ik had funghi = paddenstoelen)
zout, peper
1 kleine prei, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
250 gram champignons, in plakjes
25 gram roomboter
125 ml slagroom
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
mespunt cayennepeper
wat blaadjes baslicum om te garneren
zout, peper
1 kleine prei, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
250 gram champignons, in plakjes
25 gram roomboter
125 ml slagroom
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
mespunt cayennepeper
wat blaadjes baslicum om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan of grote koekenpan
pan voor de ravioli
eventueel ovenschaal
vergiet
pan voor de ravioli
eventueel ovenschaal
vergiet
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492223
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch