Bereidingswijze
Klop de dressing van de ingrediënten genoemd onder "dressing".
Verdeel de tomaten, kappertjes, rode ui en Parmezaanse kaas over de schaal.
Giet de dressing over de salade.
Laat de salade plm. 30 minuten intrekken.
Verdeel de tomaten, kappertjes, rode ui en Parmezaanse kaas over de schaal.
Giet de dressing over de salade.
Laat de salade plm. 30 minuten intrekken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij eten bijna iedere dag een salade bij de warme maaltijd. Vaak is dit een tomatensalade. Gewone tomaten hebben bijna geen smaak. Gelukkig kunnen we hier in de omgeving de lekkere Coeur de Boeuf tomaten kopen. Ook eten we graag de Kumato-tomaten, donker van kleur. Jammer genoeg zie je die niet vaak. Beide soorten hebben een echte tomatensmaak. Deze keer heb ik de grove snippers Parmezaanse kaas over de tomatensalade gestrooid, samen met kappertjes. Heerlijk.
Ingrediënten
2 grote vleestomaten (Coeur de Boeuf), in halve plakken
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
plm. 50 gram Parmezaanse kaas in grove flinters
Dressing:
1 1/2 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 eetlepel vloeibare honing
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
plm. 50 gram Parmezaanse kaas in grove flinters
Dressing:
1 1/2 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 eetlepel vloeibare honing
Hulpmiddelen & keukengerei
Kommetje voor de dressing
schaal voor de salade
schaal voor de salade
Leuke tips
Lekker bij de lunch of als bijgerecht bij de warme maaltijd.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492222
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch