Bereidingswijze
-Haal de vis uit de verpakking en spoel kort. Dep droog.
-Haal de vis door bloem gekruid met peper en zout, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.
-Bak in een pan met ruim wat boter.
-Kook de groene asperges zeer kort in kokend, gezouten water en verfris direct.
-Haal ze door de olijfolie, kruid met peper en zout en gril in een grillpan of op BBQ.
-Hak de geroosterde pistachenoten fijn. Meng onder de gegrilde asperges.
Saus :
-Pel de sjalotten en snipper fijn.
-Kook de versnipperde sjalotten met de azijn en witte wijn op met de laurier en tijm.
-Voeg de room toe en laat opnieuw koken.
-Giet door een fijne zeef.
-Werk de jus op met de koude klontjes boter. Kruid met peper en zout.
-Giet de saus op het bord.
-Schik de asperges op het bord en leg de vis erop.
-Werk het gerecht af met wat rucola.
-Haal de vis door bloem gekruid met peper en zout, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.
-Bak in een pan met ruim wat boter.
-Kook de groene asperges zeer kort in kokend, gezouten water en verfris direct.
-Haal ze door de olijfolie, kruid met peper en zout en gril in een grillpan of op BBQ.
-Hak de geroosterde pistachenoten fijn. Meng onder de gegrilde asperges.
Saus :
-Pel de sjalotten en snipper fijn.
-Kook de versnipperde sjalotten met de azijn en witte wijn op met de laurier en tijm.
-Voeg de room toe en laat opnieuw koken.
-Giet door een fijne zeef.
-Werk de jus op met de koude klontjes boter. Kruid met peper en zout.
-Giet de saus op het bord.
-Schik de asperges op het bord en leg de vis erop.
-Werk het gerecht af met wat rucola.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en een lekker lentegerechtÂ
Ingrediënten
500g pladijsfilet
bloem
1 ei
paneermeel
2 bossen groene asperges
2 el pistachenoten
rucola
olijfolie
2 sjalotten
1 el appelazijn
1 eetlepel
1 laurier blad
1 takje tijm
10 cl droge witte witte wijn
10 cl room
150 g boter
bloem
1 ei
paneermeel
2 bossen groene asperges
2 el pistachenoten
rucola
olijfolie
2 sjalotten
1 el appelazijn
1 eetlepel
1 laurier blad
1 takje tijm
10 cl droge witte witte wijn
10 cl room
150 g boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492217
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht