Pladijs met gegrilde groene asperges en blanke botersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/25/2022 - 09:09
Bereidingswijze
-Haal de vis uit de verpakking en spoel kort. Dep droog.
-Haal de vis door bloem gekruid met peper en zout, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.
-Bak in een pan met ruim wat boter.
-Kook de groene asperges zeer kort in kokend, gezouten water en verfris direct.
-Haal ze door de olijfolie, kruid met peper en zout en gril in een grillpan of op BBQ.
-Hak de geroosterde pistachenoten fijn. Meng onder de gegrilde asperges.
Saus :
-Pel de sjalotten en snipper fijn.
-Kook de versnipperde sjalotten met de azijn en witte wijn op met de laurier en tijm.
-Voeg de room toe en laat opnieuw koken.
-Giet door een fijne zeef.
-Werk de jus op met de koude klontjes boter. Kruid met peper en zout.
-Giet de saus op het bord.
-Schik de asperges op het bord en leg de vis erop.
-Werk het gerecht af met wat rucola.
Afbeelding
Pladijs met gegrilde groene asperges en blanke botersaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en een lekker lentegerecht 
Ingrediënten
500g pladijsfilet
bloem
1 ei
paneermeel
2 bossen groene asperges
2 el pistachenoten
rucola
olijfolie
2 sjalotten
1 el appelazijn
1 eetlepel
1 laurier blad
1 takje tijm
10 cl droge witte witte wijn
10 cl room
150 g boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492217
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester