Bereidingswijze
* Week de blaadjes gelatine in een diep bord met koud water.
* Breng de slagroom met de suiker al roerend tegen de kook aan op matig vuur. Laat de suiker al roerend oplossen en neem dan de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de warme slagroom. Laat de slagroom afkoelen tot kamertemperatuur.
* Roer de slagroom door de yoghurt. Spoel de puddingvormpjes om met koud water, maar droog ze niet af. Schenk het yoghurtmengsel in de vormpjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
* Wanneer je de panna cotta wilt eten, houd de puddingvormpjes 5 seconden tegen heet water aan (zo laat de panna cotta los van de vorm) en stort de panna cotta daarna op een bordje. Bestrooi de panna cotta's met walnoten en druppel er de honing over.
* Breng de slagroom met de suiker al roerend tegen de kook aan op matig vuur. Laat de suiker al roerend oplossen en neem dan de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de warme slagroom. Laat de slagroom afkoelen tot kamertemperatuur.
* Roer de slagroom door de yoghurt. Spoel de puddingvormpjes om met koud water, maar droog ze niet af. Schenk het yoghurtmengsel in de vormpjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
* Wanneer je de panna cotta wilt eten, houd de puddingvormpjes 5 seconden tegen heet water aan (zo laat de panna cotta los van de vorm) en stort de panna cotta daarna op een bordje. Bestrooi de panna cotta's met walnoten en druppel er de honing over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ongeveer 343 calorieen per panna cotta
Hou er rekening mee, dat dit 4 uur in de koelkast moet.
Hou er rekening mee, dat dit 4 uur in de koelkast moet.
Ingrediënten
Walnoten, 300 gr. griekse yoghurt, vloeibare honing, 3 gelatine blaadjes, 50 gr. suiker, 200 ml slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakjes voor de pudding, pan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492216
Homepage ID
2847031
Teller
0
Bron
Jumbo
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht