Zalmrolletjes met (kruiden)roomkaas en asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/24/2022 - 13:18
Bereidingswijze
- Schil en kook de asperges, laat ze uitlekken op keukenrol of een schone theedoek.
- Smeer op elke plak zalm een beetje (kruiden)roomkaas.
- Rol de asperges in de plakjes zalm.
- Garneer met een takje dille.
- Optioneel: Presenteer ze op een bord of plankje met andere kleine (asperge)hapjes.
Afbeelding
Zalmrolletjes met (kruiden)roomkaas en asperges
Zalmrolletjes met (kruiden)roomkaas en asperges
Zalmrolletjes met (kruiden)roomkaas en asperges
Zalmrolletjes met (kruiden)roomkaas en asperges
Zalmrolletjes met (kruiden)roomkaas en asperges
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het aspergeseizoen is weer van start gegaan en dat moet natuurlijk feestelijk gevierd worden.
In navolging op mijn Rosbiefrolletjes-met-asperges heb ik deze keer gerookte zalm gebruikt om asperges in te rollen. Als je ze ook nog insmeert met (kruiden)roomkaas heb je helemaal een heerlijk hapje.
Ik heb het deze keer als drieluik gepresenteerd met een aspergebitterbal ( naar recept van Aspergekroketten-of-bitterballen-cafe-sjiek ) en een soepje ( wilmiewillemse/aspergesoep )

Ook zijn de rolletjes lekker op een salade, als amuse of borrelhapje.
Ingrediënten
- 1 à 2 asperges p.p.
- 1 plak gerookte zalm p.p.
- (kruiden)roomkaas
- enkele takjes dille om mee te garneren
- optioneel: je kunt hier met andere (kleine) aspergehapjes een schitterend en heerlijk voorgerecht mee maken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492214
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse