Bereidingswijze
1 Laat de scampi's ontdooien, dep ze goed droog en kruid ze met het snuifje vadouvan, peper en zout. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Spoel de parelcouscous eventueel onder koud water om de korrels wat los te maken.
2 Verhit arachideolie in een wok en fruit er de sjalot, de knoflook en de gember in aan. Voeg de currypasta toe en roer goed los tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Blus met de groentebouillon en de kokosmelk en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de broccolini toe.
3 Schil de mango en snij hem in blokjes. Voeg samen met de parelcouscous toe aan de soep en laat nog even doorwarmen. Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi's krokant aan beide kanten.
4 Doe de maaltijdsoep in kommetjes en werk ze af met de gebakken scampi's en een takje koriander.
2 Verhit arachideolie in een wok en fruit er de sjalot, de knoflook en de gember in aan. Voeg de currypasta toe en roer goed los tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Blus met de groentebouillon en de kokosmelk en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de broccolini toe.
3 Schil de mango en snij hem in blokjes. Voeg samen met de parelcouscous toe aan de soep en laat nog even doorwarmen. Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi's krokant aan beide kanten.
4 Doe de maaltijdsoep in kommetjes en werk ze af met de gebakken scampi's en een takje koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze gezonde maaltijdsoep met scampi's maak je al in 30 minuten.
Ingrediënten
20 scampi's (schoongemaakt)
400 g pompoen (in blokjes)
200 g broccolini
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 mango
2 cm geraspte gember
1 koriander handje
150 g parelcouscous
20 cl groentebouillon
40 cl kokosmelk
2 el gele currypasta
1 vadouvan snuifje
arachideolie
olijfolie
peper en zout
400 g pompoen (in blokjes)
200 g broccolini
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 mango
2 cm geraspte gember
1 koriander handje
150 g parelcouscous
20 cl groentebouillon
40 cl kokosmelk
2 el gele currypasta
1 vadouvan snuifje
arachideolie
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492212
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht