Bereidingswijze
1 Spoel de bonen en laat goed uitlekken. Doe ze in een kom en breng op smaak met peper, zout en de helft van de cayennepeper. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Plet het met een vork. Voeg limoensap en de koriander toe. Kruid bij met peper en zout.
2 Pel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de lente-uitjes en snipper ze in ringetjes. Meng de twee kaassoorten.
3 Maak nu de glaasjes. Schep een eetlepel van de kidneybonen op de bodem, dan een laagje zure room, guacamole, tomatensalsa, geraspte kaas en eindig met tomatenblokjes. Zet de glaasjes koel weg tot het serveren.
4 Bestrooi met de lente-uiringen en serveer met tacochips.
2 Pel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de lente-uitjes en snipper ze in ringetjes. Meng de twee kaassoorten.
3 Maak nu de glaasjes. Schep een eetlepel van de kidneybonen op de bodem, dan een laagje zure room, guacamole, tomatensalsa, geraspte kaas en eindig met tomatenblokjes. Zet de glaasjes koel weg tot het serveren.
4 Bestrooi met de lente-uiringen en serveer met tacochips.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige dip
Ingrediënten
3 romatomaten
1 bosje lente-ui
2 avocado's
1 limoen
3 el koriander (gehakt)
100 g cheddar (geraspt)
100 g emmentaler (geraspt)
200 g zure room
240 g kidneyboon (blik)
20 cl tomatensalsa
2 zakjes taco (chips)
1 tl cayennepeper
peper en zout
1 bosje lente-ui
2 avocado's
1 limoen
3 el koriander (gehakt)
100 g cheddar (geraspt)
100 g emmentaler (geraspt)
200 g zure room
240 g kidneyboon (blik)
20 cl tomatensalsa
2 zakjes taco (chips)
1 tl cayennepeper
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492210
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch