Pilav met kip in mandarijn-ananas- tomatensaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/23/2022 - 19:17
Bereidingswijze
Kruid de kip met peper en zout naar smaak. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar

Kook eveneens de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.

Fruit de ui en de knoflook enkele minuten in wat olie goudbruin. Voeg de passata toe en eveneens de blokjes gebakken kip. Roer er het ananassap doorheen. Verwarm alles goed door. Beoordeel de dikte van de saus en voeg zo nodig een beetje maizena papje toe. Voeg de stukjes ananas en mandarijntjes toe. Warm nog even alles goed door en serveer de saus bij of op de rijst.
Afbeelding
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Pilav met kip  in mandarijn-ananas- tomatensaus.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hou je van pilav, dan kun je dit gerecht proberen. Pilav wordt met verschillende vleessoorten gemaakt, maar perzik zit er altijd in. In dit gerecht komt het licht zoete van de mandarijnpartjes en de ananas zorgt voor een frisse bite. Binnen 30 minuten staat dit gerecht dampend voor je neus.


Oorspronkelijk wordt dit familierecept gemaakt met kipkluifjes . Deze heb ik voor kipfilet vervangen, omdat manlief niet van kipkluifjes houdt. Ook kippendij is prima voor dit gerecht. Omdat er geen groente in dit gerecht verwerkt is, heb ik er een komkommer- tomatensalade bij gemaakt.
 
Ingrediënten
200 gram kipfilet in blokjes
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 blikje ananas op eigen sap uitgelekt ( SAP OPVANGEN)
1 blikje mandarijn uitgelekt
120 gram rijst naar keuze
klontje ongezouten roomboter
peper en zout uit de molen
200 ml tomaten passata
1 el olie
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pan voor de rijst, hapjes en koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492208
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Esmée lifestyle. Aangepast en eigen tekst.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47