Bereidingswijze
1 Week de gelatine in koud water. Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg er de bloem aan toe en roer tot een blonde roux. Blus met de visbouillon en breng op smaak met de Noilly Prat, de citroensap en cayennepeper naar smaak. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
2 Mix de gerookte forelfilets in een blender en voeg de forel aan het gelatinemengsel toe.
3 Klop de room op en spatel die door het forelmengsel. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
4 Spuit de mousse in glaasjes en werk af met een takje dille. Garneer met de zalmeitjes.
2 Mix de gerookte forelfilets in een blender en voeg de forel aan het gelatinemengsel toe.
3 Klop de room op en spatel die door het forelmengsel. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
4 Spuit de mousse in glaasjes en werk af met een takje dille. Garneer met de zalmeitjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze mousse kun je natuurlijk ook van gerookte zalm of heilbot maken. Werk ze af met een ander garnituur en stel zo een assortiment aperitiefglaasjes samen.
Ingrediƫnten
4 gerookte forelfilets
30 cl visbouillon
50 g zalmeitje
20 cl room
3 blaadjes gelatine (van 3 g elk)
1 el Noilly Prat (of droge sherry)
1 el bloem
cayennepeper
3 el citroensap
1 limoen
dille
1 el boter
peper en zout
30 cl visbouillon
50 g zalmeitje
20 cl room
3 blaadjes gelatine (van 3 g elk)
1 el Noilly Prat (of droge sherry)
1 el bloem
cayennepeper
3 el citroensap
1 limoen
dille
1 el boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak met gekarteld mondstuk
mixer/blender
mixer/blender
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1492207
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht