Bereidingswijze
Breng de kip blokjes op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder snufje zout en peper uit de molen.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kip al omscheppend goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook en rode peper in het overgebleven vet enkele minuten aan . Voeg de kleine paprika stukjes toe en bak enkele minuten mee.
Vervolgens mag de tomaat en de passata erbij en eventueel Chilivlokken mocht je geen verse rode peper in huis hebben. Voeg het maggiblokje toe om het geheel op smaak te brengen.
Laat dit enkele minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de linguine ( deze heeft slechts 4 minuten kooktijd nodig) volgens de beschrijving op de verpakking gaar in 1 kubusje maggi. Giet af en laat uitlekken.
Roer de room en de kip door de saus en warm even mee.
Verdeel de linguine over 2 voorverwarmde borden en leg er de romige kip bovenop. Werk af met wat basilicum.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kip al omscheppend goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook en rode peper in het overgebleven vet enkele minuten aan . Voeg de kleine paprika stukjes toe en bak enkele minuten mee.
Vervolgens mag de tomaat en de passata erbij en eventueel Chilivlokken mocht je geen verse rode peper in huis hebben. Voeg het maggiblokje toe om het geheel op smaak te brengen.
Laat dit enkele minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de linguine ( deze heeft slechts 4 minuten kooktijd nodig) volgens de beschrijving op de verpakking gaar in 1 kubusje maggi. Giet af en laat uitlekken.
Roer de room en de kip door de saus en warm even mee.
Verdeel de linguine over 2 voorverwarmde borden en leg er de romige kip bovenop. Werk af met wat basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit eenvoudige pastagerecht met ook al eenvoudige ingrediënten is geïnspireerd op een recept van Lovemyfood. Ik heb het gerecht helemaal naar onze smaak aangepast. In plaats van Chilivlokken heb ik een verse Spaanse peper gebruikt. Een heerlijk , gemakkelijk en snel te maken gerecht met een korte bereidingstijd na een lange werkdag.
Ingrediënten
120-150 gram spaghetti of linguine
1 kipfilet in blokjes van circa 200 gram
1/2 theelepel knoflookpoeder ( of naar smaak)
1/2 theelepel paprikapoeder( of naar smaak)
2 teen knoflook, fijngehakt
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1 tomaat in blokjes
150 gram tomaten passata
2 maggi blokjes
1/4 theelepel chili vlokken of naar smaak ( ik heb ruim een halve rode peper gebruikt zonder zaadjes in stukjes)
30 ml room of kookroom
wat verse blaadjes basilicum als garnering
1 kipfilet in blokjes van circa 200 gram
1/2 theelepel knoflookpoeder ( of naar smaak)
1/2 theelepel paprikapoeder( of naar smaak)
2 teen knoflook, fijngehakt
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1 tomaat in blokjes
150 gram tomaten passata
2 maggi blokjes
1/4 theelepel chili vlokken of naar smaak ( ik heb ruim een halve rode peper gebruikt zonder zaadjes in stukjes)
30 ml room of kookroom
wat verse blaadjes basilicum als garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, snijplank en mes, pan voor de pasta
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492205
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast gerecht van Lovemyfood. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht