Bereidingswijze
1 Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
2 Hak ondertussen de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
3 Snipper het knoflook fijn.
4 Prak de uitgelekte bloemkool fijn met een vork en meng er de Griekse yoghurt, het fijngesnipperde knoflook en de fijngehakte hazelnoten onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
5 Bestrooi met de garnalen.
2 Hak ondertussen de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
3 Snipper het knoflook fijn.
4 Prak de uitgelekte bloemkool fijn met een vork en meng er de Griekse yoghurt, het fijngesnipperde knoflook en de fijngehakte hazelnoten onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
5 Bestrooi met de garnalen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker op een broodje of boterham
Ingrediënten
100 g gepelde grijze noordzeegarnalen
1/4 bloemkool
1/2 teentje knoflook
3 el Griekse yoghurt
1 el hazelnoten
nootmuskaat
peper en zout
1/4 bloemkool
1/2 teentje knoflook
3 el Griekse yoghurt
1 el hazelnoten
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492202
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht