Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Schil de wortelen en verwijder het loof. Snij daarna in de lengte in 2 of 4.
- Snij de manouri in fijne plakjes.
- Klop het ei los met 1 eetl. water.
- Snipper de peterselie fijn.
- Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Hou er enkele apart voor de afwerking.
- Trek de blaadjes sla los.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min. + 30 min. in de oven)
1 Smelt de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen samen met 2 takjes tijm kort. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. bakken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en voeg 2 eetl. honing toe.
2 Schik de wortelen op de bodem van een taartvorm. Leg er de plakjes manouri op. Schik het bladerdeeg op de kaas. Duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.
3 Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Zet ± 30 min. in de voorverewarmde oven.
4 Verdeel intussen de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Doe de noten in een keukenhanddoek en wrijf de bruine volletjes los. Hak de noten daarna grof.
5 Meng de olijfolie met de frambozenazijn, 1 eetl. honing, de granaatappelpitjes, de platte peterselie, peper en zout. Meng de vinaigrette onder de sla.
6 Haal de bakvorm uit de oven. Leg er een rooster of een groot bord op en draai om. Verwijder dan de bakvorm.
Afwerking
Bestrooi de wortelen met de grofgehakte hazelnoten, de granaatappelpitjes en de rest van de tijm. Geef er het slaatje bij.
- Schil de wortelen en verwijder het loof. Snij daarna in de lengte in 2 of 4.
- Snij de manouri in fijne plakjes.
- Klop het ei los met 1 eetl. water.
- Snipper de peterselie fijn.
- Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Hou er enkele apart voor de afwerking.
- Trek de blaadjes sla los.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min. + 30 min. in de oven)
1 Smelt de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen samen met 2 takjes tijm kort. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. bakken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en voeg 2 eetl. honing toe.
2 Schik de wortelen op de bodem van een taartvorm. Leg er de plakjes manouri op. Schik het bladerdeeg op de kaas. Duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.
3 Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Zet ± 30 min. in de voorverewarmde oven.
4 Verdeel intussen de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Doe de noten in een keukenhanddoek en wrijf de bruine volletjes los. Hak de noten daarna grof.
5 Meng de olijfolie met de frambozenazijn, 1 eetl. honing, de granaatappelpitjes, de platte peterselie, peper en zout. Meng de vinaigrette onder de sla.
6 Haal de bakvorm uit de oven. Leg er een rooster of een groot bord op en draai om. Verwijder dan de bakvorm.
Afwerking
Bestrooi de wortelen met de grofgehakte hazelnoten, de granaatappelpitjes en de rest van de tijm. Geef er het slaatje bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
1 bosje jonge wortelen
1 krop groene eikenbladsla
1/2 granaatappel
4 takjes verse tijm
1 plantje platte peterselie
20 g boter
1 ei
150 g manouri (Griekse kaas)
40 g hazelnoten
3 el honing
2 el frambozenazijn
6 el olijfolie
peper en zout
1 bosje jonge wortelen
1 krop groene eikenbladsla
1/2 granaatappel
4 takjes verse tijm
1 plantje platte peterselie
20 g boter
1 ei
150 g manouri (Griekse kaas)
40 g hazelnoten
3 el honing
2 el frambozenazijn
6 el olijfolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde taartvorm
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492200
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch