Bereidingswijze
Doe de peperkorrel in een blender en maal deze fijn.
Voeg de knoflook en de verse koriandertakjes toe en meng het geheel tot een pasta.
Voeg de olie toe en meng alles door elkaar.
Schep de korianderpasta in een grote braadpan of wok en verwarm de pasta 2-3 minuten op iddelhoog vuur.
Voeg het currypoeder toe en bak nog ca 2 minuten.
Voeg de aardappelblokjes,de kikkererwten en tomaat toe
Roer dit alles door elkaar zodat de pasta zich goed verdeelt.
Roer de kokosmelk met 125 ml water erdoorheen.
Voeg de sojasaus en de suiker toe en roer door.
Breng dit aan de kook en draai het vuur lager.
Laat 10-15 minuten sudderen tot de aardappels zacht en gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper,bestrooi met verse koriander.
Voeg de knoflook en de verse koriandertakjes toe en meng het geheel tot een pasta.
Voeg de olie toe en meng alles door elkaar.
Schep de korianderpasta in een grote braadpan of wok en verwarm de pasta 2-3 minuten op iddelhoog vuur.
Voeg het currypoeder toe en bak nog ca 2 minuten.
Voeg de aardappelblokjes,de kikkererwten en tomaat toe
Roer dit alles door elkaar zodat de pasta zich goed verdeelt.
Roer de kokosmelk met 125 ml water erdoorheen.
Voeg de sojasaus en de suiker toe en roer door.
Breng dit aan de kook en draai het vuur lager.
Laat 10-15 minuten sudderen tot de aardappels zacht en gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper,bestrooi met verse koriander.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige Aardappelcurry
Ingrediƫnten
1 eetl. zwarte peperkorrel
2 teentje knoflook
30 gr.verse koriander blaadjes
2 eetl. koolzaad-of zonnebloemolie
1 eetl. curry
2 aardappels of kleine krieltjes (voorverpakt)
300 gr, kikkererwten uitgelekt
200 ml kokosmelk
2 tomaten in blokjes
1 eetl sojasaus
1/2 theel suiker
2 eetl. verse koriander fijn gesneden
2 teentje knoflook
30 gr.verse koriander blaadjes
2 eetl. koolzaad-of zonnebloemolie
1 eetl. curry
2 aardappels of kleine krieltjes (voorverpakt)
300 gr, kikkererwten uitgelekt
200 ml kokosmelk
2 tomaten in blokjes
1 eetl sojasaus
1/2 theel suiker
2 eetl. verse koriander fijn gesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
blender of vijzel
braadpan
braadpan
Leuke tips
Glutenvrij....gebruik dan glutenvrije sojasaus en controleer of de currypoeder glutenvrij is
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492198
Homepage ID
853758
Teller
0
Bron
Bewust Slank
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht