Thaise Varkensstoofpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/20/2022 - 20:15
Bereidingswijze

N B ZET DE SCHOTEL CIRCA 30 MINUTEN IN KOUD WATER.

Bestrooi de blokken vlees met peper en zout naar smaak. Verhit de boter met de olie en bak het vlees snel rondom bruin.

Breng het vlees over in de onderschaal. Meng de knoflook met de koriander en strooi dit over het vlees. Verdeel er de bamboescheuten over. Voeg zoveel kippenbouillon toe zodat het vlees bijna onder staat.

Strooi er tot slot de suiker over , leg de deksel erop . Zet de schotel in een KOUDE oven . Stel de temperatuur in op 200-220 graden en laat het gerecht in circa 60 minuten stoven.

Serveer eventueel met rijst en peultjes.




Afbeelding
Thaise Varkensstoofpot
Thaise Varkensstoofpot
Thaise Varkensstoofpot
Thaise Varkensstoofpot
Thaise Varkensstoofpot
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is gemakkelijk te realiseren als je in het bezit bent van een Römertopf. Uiteraard kun je dit heerlijk en gemakkelijk gerecht ook in een stoofpan bereiden. Nadat ik aan het stoofvocht had geproefd bleek dit zo smaakvol,  dat ik er wat allesbinder aan toegevoegd heb om als saus te dienen.  Alleen wat bamboescheuten vond ik wat minimaal aan groente ,dus heb ik er wat peultjes bij geserveerd.

P.S de hoeveelheid , die op de foto te zien is,  is een portie voor 2 personen. Het gerecht heb ik echter beschreven voor 4 personen.
 
Ingrediënten
600 gr hamlappen in blokken
peper en zout naar maak
2 blikjes van 230 gr bamboescheuten uitgelekt
6 teen knoflook heel fijn gesnipperd
½ tl korianderpoeder
25 gr boter
1 el olie
ca 3 dl kippenbouillon van 1 blok
1 el suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Römertopf, snijplank en mes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492193
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit het boekje Romertopf Nieuwe stijl eigen tekst foto's en kleine aanpassing
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47