Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Snipper de venkel eveneens fijn.
-Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knoflook, sjalot en de venkel. Laat afkoelen.
-Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-Snijd de berloumi in fijne blokjes van 0,5 cm.
-Meng het gehakt met het eitje, gestoofde groenten, paneermeel en fijngehakte kruiden. Kneed goed, voeg de kaas erbij en kruid met peper en zout.
-Kneed opnieuw en vorm het gehakt tot een mooi broodje. Bekleed het met de reepjes spek en bak het in de oven gedurende 45 minuten.
-Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Snipper de venkel eveneens fijn.
-Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knoflook, sjalot en de venkel. Laat afkoelen.
-Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-Snijd de berloumi in fijne blokjes van 0,5 cm.
-Meng het gehakt met het eitje, gestoofde groenten, paneermeel en fijngehakte kruiden. Kneed goed, voeg de kaas erbij en kruid met peper en zout.
-Kneed opnieuw en vorm het gehakt tot een mooi broodje. Bekleed het met de reepjes spek en bak het in de oven gedurende 45 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vleesbrood, een favoriet van vele gezinnen. Geniet van zelfgemaakt vleesbrood met geroosterde venkel, Berloumi en spek met dit recept.
Ingrediënten
600 g gemengd gehakt
12 sneetjes spek
200 g Berloumi
0,50 venkel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 paneermeel
1 ei
1 el olijfolie
peper
zout
12 sneetjes spek
200 g Berloumi
0,50 venkel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 paneermeel
1 ei
1 el olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492187
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht