Bereidingswijze
1 Snij de kipfilets in plakken. Snij de oesterzwammen in hapklare stukken. Snij het citroengras in stukken van 3 cm. Schil de gember en snij in plakjes. Pers de limoen uit. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes. Snij een handvol basilicum in reepjes.
2 Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
3 Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken.
4 Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember.
5 Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap.
2 Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
3 Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken.
4 Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember.
5 Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een =18pxheerlijk Aziatisch kippensoepje
Ingrediënten
4 kipfilets
1 limoen (sap)
250 g oesterzwammen
75 cl kippenbouillon
40 cl kokosmelk
3 el vissaus
2 stengels citroengras
1 stuk verse gember
1 bosje basilicum
1 rode chilipeper
1 limoen (sap)
250 g oesterzwammen
75 cl kippenbouillon
40 cl kokosmelk
3 el vissaus
2 stengels citroengras
1 stuk verse gember
1 bosje basilicum
1 rode chilipeper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492185
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht