Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en snij in stukjes.
- Stoom de diepgevroren prinsessenboontjes en boterboontjes gedurende 12 min. boven lichtgezouten water (zo zijn ze nog net krokant). Spoel af onder stromend koud water.
- Snipper de sjalot, de lente-uitjes en de muntblaadjes fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Pers de limoen.
- Doe munt, lente-uitjes, tijmblaadjes, limoensap, 1 eetl. olijfolie en cayennepeper in de blender en mix tot een dik sausje. Kruid met peper en zout.
Bereiding (10 min.)
-Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie.
-Voeg de tomaten en het paprikapoeder toe, dek af en laat 10 min. sudderen.
-Doe prinsessenboontjes en boterboontjes erbij en kruid met peper en zout. Hou warm.
-Gril het lamsvlees in een grillpan gedurende ± 7 min. (diepvriesvlees laat u eerst oppervlakkig ontdooien).
-Kruid met peper en zout.
Serveer met het muntsausje, de boontjes in tomatenbereiding en verse pasta of couscous.
- Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en snij in stukjes.
- Stoom de diepgevroren prinsessenboontjes en boterboontjes gedurende 12 min. boven lichtgezouten water (zo zijn ze nog net krokant). Spoel af onder stromend koud water.
- Snipper de sjalot, de lente-uitjes en de muntblaadjes fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Pers de limoen.
- Doe munt, lente-uitjes, tijmblaadjes, limoensap, 1 eetl. olijfolie en cayennepeper in de blender en mix tot een dik sausje. Kruid met peper en zout.
Bereiding (10 min.)
-Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie.
-Voeg de tomaten en het paprikapoeder toe, dek af en laat 10 min. sudderen.
-Doe prinsessenboontjes en boterboontjes erbij en kruid met peper en zout. Hou warm.
-Gril het lamsvlees in een grillpan gedurende ± 7 min. (diepvriesvlees laat u eerst oppervlakkig ontdooien).
-Kruid met peper en zout.
Serveer met het muntsausje, de boontjes in tomatenbereiding en verse pasta of couscous.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker met pasta of couscous
Ingrediënten
720 g lamsrumpsteaks (beenhouwerij) of verse lamsfilet of diepvriesvlees
6 tomaten
200 g boterbonen (diepvries)
250 g prinsessenbonen (diepvries)
1 sjalot
2 lente-uitjes
1 limoen
2 el olijfolie
10 takjes tijm (vers)
2 plantjes verse munt
1 tl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
320 g verse pasta of couscous
6 tomaten
200 g boterbonen (diepvries)
250 g prinsessenbonen (diepvries)
1 sjalot
2 lente-uitjes
1 limoen
2 el olijfolie
10 takjes tijm (vers)
2 plantjes verse munt
1 tl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
320 g verse pasta of couscous
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492183
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht