Bereidingswijze
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
1 Laat de gegrilde groenten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
2 Kook de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Snipper het knoflook fijn en hak de waterkers grof. Mix in een hoge maatbeker samen met 4 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
4 Hak de pistachenoten fijn.
Bereiding op de barbecue (15 min.)
5 Bestrijk de groenten met 2 eetl. olijfolie en bak 5 à 7 min. op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de groenten tussen een dubbel rooster legt).
6 Bak de lamsmanchettes 2 min. aan elke kant op de barbecue.
7 Gril de feta 2 min. goudbruin en krokant op de barbecue. Draai voorzichtig om en bak nog 2 min.
Afwerking
Snij de gegrilde groenten in grove stukken en meng ze met de bulgur, de pistachenoten en de waterkersdressing. Verkruimel er de gegrilde feta over en serveer met het lamsvlees.
1 Laat de gegrilde groenten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
2 Kook de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Snipper het knoflook fijn en hak de waterkers grof. Mix in een hoge maatbeker samen met 4 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
4 Hak de pistachenoten fijn.
Bereiding op de barbecue (15 min.)
5 Bestrijk de groenten met 2 eetl. olijfolie en bak 5 à 7 min. op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de groenten tussen een dubbel rooster legt).
6 Bak de lamsmanchettes 2 min. aan elke kant op de barbecue.
7 Gril de feta 2 min. goudbruin en krokant op de barbecue. Draai voorzichtig om en bak nog 2 min.
Afwerking
Snij de gegrilde groenten in grove stukken en meng ze met de bulgur, de pistachenoten en de waterkersdressing. Verkruimel er de gegrilde feta over en serveer met het lamsvlees.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere combinatie , die niet moeilijk is om zelf te bereiden
Ingrediënten
8 lamsmanchettes (beenhouwerij) gemarineerd (colruyt kant en klaar )
800 g gegrilde groentemix (diepvries)
1 bosje waterkers
1 el citroensap
1 teen knoflook
100 g feta (blok)
300 g bulgur
50 g pistachenoten
6 dl kippenbouillon 1 blokje opgelost in 6 dl heet water
6 el olijfolie
peper en zout
800 g gegrilde groentemix (diepvries)
1 bosje waterkers
1 el citroensap
1 teen knoflook
100 g feta (blok)
300 g bulgur
50 g pistachenoten
6 dl kippenbouillon 1 blokje opgelost in 6 dl heet water
6 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492182
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht