Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor volgens instructies op de verpakking: elektrisch 180°/hetelucht 165°/gas stand 3-4
2. Snijd de koude boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom.
3. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.
4. Voeg 3-4 eetlepels melk toe en men het deeg nog even kort. Het moet kruimelig blijven.
5. Zet het deeg in de koelkast.
6. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
8. Leg de appelblokjes onderin een vuurvaste ovenschaal of 4 kleine schaaltjes (bijv. voor crème brûlée).
9. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze met de kruimels.
10. Plaats de ovenschaal/schaaltjes in de oven en bak het ca. 30 minuten totdat de kruimels bruin zijn.
2. Snijd de koude boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom.
3. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.
4. Voeg 3-4 eetlepels melk toe en men het deeg nog even kort. Het moet kruimelig blijven.
5. Zet het deeg in de koelkast.
6. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
8. Leg de appelblokjes onderin een vuurvaste ovenschaal of 4 kleine schaaltjes (bijv. voor crème brûlée).
9. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze met de kruimels.
10. Plaats de ovenschaal/schaaltjes in de oven en bak het ca. 30 minuten totdat de kruimels bruin zijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel lekker dessert. Omschrijving helaas niet meer afgedrukt op zijkant pak Appel kruimeltaart van Koopmans
Ingrediënten
Kruimels:
195 g mix Koopmans Appelkruimeltaart
50 g koude boter
3-4 eetlepels melk
Vulling:
250 ml slagroom
250 ml melk
35 g custard
35 g suiker
350 g zachtzure appels (2 stuks)
195 g mix Koopmans Appelkruimeltaart
50 g koude boter
3-4 eetlepels melk
Vulling:
250 ml slagroom
250 ml melk
35 g custard
35 g suiker
350 g zachtzure appels (2 stuks)
Leuke tips
Lekker met een bolletje ijs.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492175
Homepage ID
2253043
Teller
0
Bron
Koopmans
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht