Bereidingswijze
Vlees bestrooien met zout peper en paprika poeder en daarna door de bloem wentelen.
In een braadpan een klontje boter en een flinke scheut olijfolie heet laten worden. De karbonaadjes aanbraden aan beide kanten.
Daarna gesnipperde ui en 3 uitgeknepen teentjes knoflook erbij tot ui glazig ziet.
Dan de wijn, het citroensap, de knoflook en de tomatenpuree/tomato frito erbij. even omroeren en alles op laag vuur anderhalf uur laten stoven.
In een braadpan een klontje boter en een flinke scheut olijfolie heet laten worden. De karbonaadjes aanbraden aan beide kanten.
Daarna gesnipperde ui en 3 uitgeknepen teentjes knoflook erbij tot ui glazig ziet.
Dan de wijn, het citroensap, de knoflook en de tomatenpuree/tomato frito erbij. even omroeren en alles op laag vuur anderhalf uur laten stoven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gekregen van gastvrouw tijdens vakantie op Curaçao.
Ingrediënten
4 (schouder)karbonades
1 grote ui
3 teentjes knoflook
250 cl zoete witte wijn
halve citroen uitgeperst
bouillonblokje
2 kleine of 1 groter blikje tomatenpuree / tomato frito
bloem
zout-peper-paprikapoeder
olijfolie en margarine
1 grote ui
3 teentjes knoflook
250 cl zoete witte wijn
halve citroen uitgeperst
bouillonblokje
2 kleine of 1 groter blikje tomatenpuree / tomato frito
bloem
zout-peper-paprikapoeder
olijfolie en margarine
Leuke tips
Eventueel op smaak maken met beetje honing.
Lekker met risotto en gemengde sla.
Lekker met risotto en gemengde sla.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492174
Homepage ID
2253043
Teller
0
Bron
gastvrouw op Curaçao
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht