Bereidingswijze
Roer een soort van marinade van de honing, mosterd, dille, peper en zout wrijf er de zalmmoten rondom mee in.
Smelt vervolgens een klein klontje roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui zacht .
Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de mosterdsaus zachtjes enkele minuten pruttelen.
Bak ondertussen in een andere koekenpan de zalm gaar in 3 à 4 minuten per kant gaar.
Kook ook de groene aspergetips gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit is circa 6-8 minuten.
Schep de groene aspergetips bij de mosterdsaus in de pan. Leg de gebakken zalmmoten erbij en strooi de kappertjes over het gerecht. Serveer direct. Lekker met wat rijst of een gekookt aardappeltje.
Smelt vervolgens een klein klontje roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui zacht .
Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de mosterdsaus zachtjes enkele minuten pruttelen.
Bak ondertussen in een andere koekenpan de zalm gaar in 3 à 4 minuten per kant gaar.
Kook ook de groene aspergetips gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit is circa 6-8 minuten.
Schep de groene aspergetips bij de mosterdsaus in de pan. Leg de gebakken zalmmoten erbij en strooi de kappertjes over het gerecht. Serveer direct. Lekker met wat rijst of een gekookt aardappeltje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Slechts 10 minuten aan voorbereiding en circa 15 minuten bereidingstijd staat dit heerlijke gerecht( mits je een liefhebber van mosterd bent) met een romige saus met mosterd op tafel. Lekker met een beetje rijst of een gekookt patatje vanwege de fijne saus. Dit is echt smullen.
Ingrediënten
VOOR DE ZALM
1 el honing ( agavesiroop)
1 el fijne mosterd
1 tl gedroogde dille
peper en zout naar smaak
2 zalmmoten
MOSTERDSAUS
1 ui - gesnipperd ( ik had en halve ui en een grote halve sjalot)
2 teentjes knoflook - fijngehakt
250 ml kook- of slagroom
3 el fijne mosterd
1 tl dille
peper en zout naar smaak
EN DAN NOG
300 gr groene aspergetips
2 tl kappertjes
1 el honing ( agavesiroop)
1 el fijne mosterd
1 tl gedroogde dille
peper en zout naar smaak
2 zalmmoten
MOSTERDSAUS
1 ui - gesnipperd ( ik had en halve ui en een grote halve sjalot)
2 teentjes knoflook - fijngehakt
250 ml kook- of slagroom
3 el fijne mosterd
1 tl dille
peper en zout naar smaak
EN DAN NOG
300 gr groene aspergetips
2 tl kappertjes
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank mes en pannen
Leuke tips
De rest van de aspergetips heb ik er apart bij geserveerd en wat saus erover gegoten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492171
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Ohmyfoodness eigen tekst foto en kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht