Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/16/2022 - 08:47
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Hak de waterkers grof.
- Rits de blaadjes van het takje tijm.

Bereiding :

1 Doe de ui samen met het knoflook, de tijm en de laurier in een kookpot en overgiet met de droge sherry. Laat droogkoken zonder dat de ui bruin kleurt. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat voor de helft inkoken. Verwijder het blaadje laurier.
2 Doe intussen de asperges in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Laat ± 10 min. garen, naargelang de dikte.
3 Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Smelt de boter in een braadpan en bak het kabeljauwhaasje ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in 4 schuine stukken.

Afwerking :

Verdeel de asperges en de parelcouscous over de borden. Schik er een stuk kabeljauw naast en lepel er de saus over. Werk af met de waterkers.

Afbeelding
Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
600 g kabeljauwhaasjes
1 kg witte asperges
1 zakje waterkers
1 takje tijm (vers)
200 g parelcouscous
1 teen knoflook
1 ui
2 el boter
2,5 dl lichte room
1 dl droge sherry
1/2 visbouillon blokje
1 laurier blaadje
peper en zout
Leuke tips
drankensuggestie

Bier : LeFort Tripel Sterk blond bier

Wijn : Change Sauvignon Blanc-Viognier I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492170
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester