Bereidingswijze
Voorbereiding : (20 min.)
- Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 en daarna in schuine stukken van 2 cm.
- Snij de aspergepunten in 3 schuine stukken.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Schep bolletjes uit de courgette met een meloenschepje.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Snij de grotere boschampignons in stukken.
- Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
- Pluk de blaadjes basilicum.
Bereiding : (30 min.)
-Kook de kwarteleitjes 3 min. gaar in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.
-Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en 3/4 van de lente-uitjes glazig.
-Voeg de wortelen toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper.
-Overgiet met 2 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-Voeg 7 min. voor het einde van de kooktijd de pastahoorntjes en de courgettebolletjes toe. Voeg 5 min. voor het einde de diepgevroren erwten, de champignons, de bloemkoolroosjes en de aspergepunten toe.
Afwerking :
Schep de minestrone in kommetjes en werk af met de parmezaanschilfers, de rest van de lente-uitjes, de kwarteleieren (met de gesneden kant naar boven) en het basilicum.
- Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 en daarna in schuine stukken van 2 cm.
- Snij de aspergepunten in 3 schuine stukken.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Schep bolletjes uit de courgette met een meloenschepje.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Snij de grotere boschampignons in stukken.
- Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
- Pluk de blaadjes basilicum.
Bereiding : (30 min.)
-Kook de kwarteleitjes 3 min. gaar in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.
-Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en 3/4 van de lente-uitjes glazig.
-Voeg de wortelen toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper.
-Overgiet met 2 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-Voeg 7 min. voor het einde van de kooktijd de pastahoorntjes en de courgettebolletjes toe. Voeg 5 min. voor het einde de diepgevroren erwten, de champignons, de bloemkoolroosjes en de aspergepunten toe.
Afwerking :
Schep de minestrone in kommetjes en werk af met de parmezaanschilfers, de rest van de lente-uitjes, de kwarteleieren (met de gesneden kant naar boven) en het basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke maaltijdsoep uit Italië
Ingrediënten
50 g erwten (diepvries)
200 g boschampignons
100 g groene-aspergepunten
1/2 courgette
1/3 bloemkool
4 jonge wortelen
3 takjes basilicum (vers)
3 lente-uitjes
1 teentje knoflook
4 kwarteleieren
30 g parmezaan (blok)
100 g pastahoorntjes
2 blokjes groentebouillon
1 el olijfolie
zwarte peper (molen)
200 g boschampignons
100 g groene-aspergepunten
1/2 courgette
1/3 bloemkool
4 jonge wortelen
3 takjes basilicum (vers)
3 lente-uitjes
1 teentje knoflook
4 kwarteleieren
30 g parmezaan (blok)
100 g pastahoorntjes
2 blokjes groentebouillon
1 el olijfolie
zwarte peper (molen)
Leuke tips
Wijnsuggestie :
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492169
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht