Bereidingswijze
- Kook de kip in de kippenbouillon (15-20 minuten), laat afkoelen, trek de kip uit elkaar en doe het in een grote schaal.
- Voeg crème fraiche, mayonaise, kerrie en pezo toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe de fijngesneden witlof, appel, gesnipperde sjalot, rozijnen en walnoten erbij en meng dit allemaal door elkaar. Als je het graag iets smeuïger wilt kun je ook een paar eetlepels van de bouillon toevoegen.
- Bak de foccacia's (of andere broodjes) af en doe er een flinke schep van de salade op.
- Voeg crème fraiche, mayonaise, kerrie en pezo toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe de fijngesneden witlof, appel, gesnipperde sjalot, rozijnen en walnoten erbij en meng dit allemaal door elkaar. Als je het graag iets smeuïger wilt kun je ook een paar eetlepels van de bouillon toevoegen.
- Bak de foccacia's (of andere broodjes) af en doe er een flinke schep van de salade op.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade heb ik gemaakt nadat ik bij La Place een foccacia broodje met zulk soort salade heb gegeten. Ik heb bij de on-line recepten van La Place gezocht maar deze salade daar helaas niet gevonden. Daarom heb ik het zo goed en zo kwaad als het ging zelf nagemaakt.
Of het eindresultaat hetzelfde is, is lastig te zeggen. Wat ik wel weet is dat het in ieder geval dicht in de buurt komt en dat mijn versie ook verrukkelijk is. Reden genoeg om het hier te bewaren.
Of het eindresultaat hetzelfde is, is lastig te zeggen. Wat ik wel weet is dat het in ieder geval dicht in de buurt komt en dat mijn versie ook verrukkelijk is. Reden genoeg om het hier te bewaren.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 500 gram witlof
- 1 sjalotje
- 1 el kerrie
- handvol rozijnen
- handvol walnoten
- 1 appel
- 2 el crème fraiche (of zure room)
- 2 el mayonaise
- pezo
- foccacia's of andere broodjes
- 1 liter kippenbouillon
- 500 gram witlof
- 1 sjalotje
- 1 el kerrie
- handvol rozijnen
- handvol walnoten
- 1 appel
- 2 el crème fraiche (of zure room)
- 2 el mayonaise
- pezo
- foccacia's of andere broodjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492161
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht