Bereidingswijze
Giet het water in een kom en los het zout erin op. Voeg vervolgens de kokkels toe. Dek de kom af met een doekje en laat het 2 uur lang rusten. Spoel en schrob de kokkels meerdere keren en giet ze vervolgens af. Verwijder de kokkels met gebroken of open schelp.
Giet water in een pan op hoog vuur en breng het aan de kook. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar een middelhoog standje en voeg je de kokkels toe. Roer ze in één richting zodat het vlees naar de onderste schelp zakt. Zet het vuur uit zodra 1 of 2 kokkels beginnen te openen. Doe de deksel op de pan en laat de kokkels 5 minuten lang stomen.
Zet een vergiet op een grote kom en giet het water af. Bewaar de bouillon en laat het afkoelen. Verwijder de bovenste schelp van de kokkels met je handen. De kokkels die nog steeds gesloten zijn, kun je openen met een lepel. Verwijder de modder en grind uit de schelpen door ze te spoelen in de bouillon. Op deze manier behouden de kokkels hun smaak.
Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Leg de kokkels op een bord en giet saus over elke kokkel.
Giet water in een pan op hoog vuur en breng het aan de kook. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar een middelhoog standje en voeg je de kokkels toe. Roer ze in één richting zodat het vlees naar de onderste schelp zakt. Zet het vuur uit zodra 1 of 2 kokkels beginnen te openen. Doe de deksel op de pan en laat de kokkels 5 minuten lang stomen.
Zet een vergiet op een grote kom en giet het water af. Bewaar de bouillon en laat het afkoelen. Verwijder de bovenste schelp van de kokkels met je handen. De kokkels die nog steeds gesloten zijn, kun je openen met een lepel. Verwijder de modder en grind uit de schelpen door ze te spoelen in de bouillon. Op deze manier behouden de kokkels hun smaak.
Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Leg de kokkels op een bord en giet saus over elke kokkel.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kkomak-muchim, gemarineerde kokkels, is een immens populair Koreaans bijgerecht (banchan). Ze zijn heerlijk pittig en smaken goed met rijst.
Ingrediënten
500g kokkels
1 liter water
2 el grof zout
Saus:
2 el sojasaus
2-3 el chilipoeder
1 el lente-ui, gehakt
1 el rode chilipeper, gehakt
1 el gekneusde knoflook
1 el sesamolie
1 tl suiker
1 tl rijstwijn
1 liter water
2 el grof zout
Saus:
2 el sojasaus
2-3 el chilipoeder
1 el lente-ui, gehakt
1 el rode chilipeper, gehakt
1 el gekneusde knoflook
1 el sesamolie
1 tl suiker
1 tl rijstwijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenbenodigdheden:
Doekje
Vergiet
Doekje
Vergiet
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492159
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht