Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de suiker en de eieren. Voeg melk, citroensap, mandarijnsap, bloem, bakpoeder, geraspte mandarijnschil en oranjebloesemwater toe. Meng tot een homogeen beslag.
2 Vet een ovenschaal in met boter en giet er het beslag in. Zet de schaal vervolgens in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond, zorg ervoor dat het water niet in de ovenschaal kan belanden. Bak 55 minuten à 1 uur au bain-marie in de voorverwarmde oven.
3 Bestrooi de pudding vervolgens met bloemsuiker en laat even karamelliseren onder de ovengrill (of gebruik een crèmebrûléebrander).
2 Vet een ovenschaal in met boter en giet er het beslag in. Zet de schaal vervolgens in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond, zorg ervoor dat het water niet in de ovenschaal kan belanden. Bak 55 minuten à 1 uur au bain-marie in de voorverwarmde oven.
3 Bestrooi de pudding vervolgens met bloemsuiker en laat even karamelliseren onder de ovengrill (of gebruik een crèmebrûléebrander).
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxMandarijn en oranjebloesemwater geven deze pudding een verfijnde smaak. Extra lekker met een bolletje ijs!
Ingrediënten
100 g boter (zacht, + extra)
330 g kristalsuiker
3 eieren
375 ml melk
50 ml citroensap
50 ml mandarijnsap
75 g patisseriebloem
1 tl bakpoeder
1 el mandarijnschil (geraspt)
1 el oranjebloesemwater
2 el bloemsuiker
330 g kristalsuiker
3 eieren
375 ml melk
50 ml citroensap
50 ml mandarijnsap
75 g patisseriebloem
1 tl bakpoeder
1 el mandarijnschil (geraspt)
1 el oranjebloesemwater
2 el bloemsuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492154
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch