Tempura van asperges met basilicummayonaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/12/2022 - 08:45
Bereidingswijze
1 Spoel en droog het basilicum. Hak de helft van de blaadjes fijn. Mix het gehakte basilicum met de rest van de ingrediënten voor de mayonaise glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
2 Schil de witte asperges en breek er de harde uiteinden af. Groene asperges hoef je niet te schillen, breek er wel de taaie onderkant af.
3 Leg de witte asperges in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt. Zet het vuur uit zodra het water kookt. Laat de asperges 5 tot 10 minuten garen in het vocht, of tot ze net iets minder dan beetgaar zijn. Fijne groene asperges hoef je niet vooraf te garen.
4 Schep de asperges eruit. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek. Dep goed droog.
5 Klop de eieren met de bloem en 300 ml koud water tot een glad beslag. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel ijswater toe als het beslag te dik is.
6 Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Haal de asperges een voor een door het beslag. Frituur ze in enkele minuten goudgeel en krokant. Serveer met de basilicummayonaise. Werk af met de rest van het basilicum.
Afbeelding

Tempura van asperges met basilicummayonaise
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel en super lekker 
Ingrediënten
12 witte asperges
12 groene asperges (fijne)
3 eieren
300 g bloem
peper
zout
8 el mayonaise
2 el citroensap
4 takjes basilicum (enkel de blaadjes)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492148
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester