Basisrecept verse lasagnevellen of pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/12/2022 - 08:39
Bereidingswijze
1 Zeef de bloem. Maak met een lepel een kuiltje in het midden. Breek de eieren en klop ze los met een vork.
2 Doe de losgeklopte eieren met 25 milliliter water in het kuiltje van de bloem en kneed stevig tot een homogeen glad en elastisch deeg. Gebruik kneedhaken als je het in de keukenrobot doet.
3 Vorm 8 gelijke bolletjes van het deeg en wikkel elk bolletje in een vel vershoudfolie. Laat de deegbollen 1 uur rusten in de koelkast.
4 Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Duw het bolletje deeg plat en bestuif het met wat bloem. Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal nog zo'n 5 à 6 keer, afhankelijk van de gewenste dikte.
5. snij er lasagnevellen uit of de pasta die je wil
Afbeelding
Basisrecept verse lasagnevellen of pasta
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxVoor pasta gebruik je 00­- of doppio zero­bloem. Deze bloem is fijner gemalen en zorgt zo voor een betere structuur van de pasta. 
Ingrediënten
goed voor 750 g pasta :

500 g pastabloem (00)
5 eieren
25 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
pastamachine (zie foto)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492147
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester