Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de taartbodem. Schil en rasp de wortelen. Maal de havermout fijn in de keukenrobot. Meng het havermeel met de geraspte wortelen, de eieren en de parmezaan.
2 Bekleed een ronde bakvorm (20 cm diameter) met bakpapier. Lepel er het wortelmengsel in en druk goed aan op de bodem en aan de randen. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven.
3 Maak de vulling. Schil de wortelen en snij ze in lange repen. Blancheer ze kort in gezouten water.
4 Meng de eieren met de room en de gemalen kaas. Hou 2 eetlepels kaas apart voor de afwerking. Giet het eimengsel op de taart bodem, doe er de wortelen en de spinazie bij. Strooi er de rest van de gemalen kaas over.
5 Mix alle ingrediënten voor de pesto. Lepel de pesto over de taart. Bak de taart zo'n 35 minuten in de oven.
2 Bekleed een ronde bakvorm (20 cm diameter) met bakpapier. Lepel er het wortelmengsel in en druk goed aan op de bodem en aan de randen. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven.
3 Maak de vulling. Schil de wortelen en snij ze in lange repen. Blancheer ze kort in gezouten water.
4 Meng de eieren met de room en de gemalen kaas. Hou 2 eetlepels kaas apart voor de afwerking. Giet het eimengsel op de taart bodem, doe er de wortelen en de spinazie bij. Strooi er de rest van de gemalen kaas over.
5 Mix alle ingrediënten voor de pesto. Lepel de pesto over de taart. Bak de taart zo'n 35 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxBomvol groenten en helemaal glutenvrij... wat een topquiche!
Ingrediënten
Voor de bodem :
4 wortelen
200 g havermout
70 g geraspte parmezaan
2 eieren
Voor de vulling :
2 wortelen
100 g spinazie
4 eieren
20 cl room
100 g kaas (gemalen)
Voor de pesto :
knoflook½ teentje
basilicum½ bosje
peterselie½ bosje
2 el pijnboompitten
2 el geraspte parmezaan
20 cl olijfolie
4 wortelen
200 g havermout
70 g geraspte parmezaan
2 eieren
Voor de vulling :
2 wortelen
100 g spinazie
4 eieren
20 cl room
100 g kaas (gemalen)
Voor de pesto :
knoflook½ teentje
basilicum½ bosje
peterselie½ bosje
2 el pijnboompitten
2 el geraspte parmezaan
20 cl olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenrobot / mixer
ronde bakvorm ( 20 cm diameter)
bakpapier
ronde bakvorm ( 20 cm diameter)
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492141
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch