Pecorinotaart met groene groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/11/2022 - 10:32
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Bekleed een quichevorm van 26 cm diameter (of 2 kleinere van 20 cm diameter) met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem, dek af met bakpapier en leg er droge bonen bovenop. Bak de bodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
3 Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder, tot het deeg niet meer glanst. Haal de taartbodem uit de oven en laat wat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 100°C.
4 Blancheer de asperges en de erwtjes, laat ze uitlekken. Snij de pancetta in reepjes en bak ze krokant.
5 Klop de eieren los met de room, de pecorino, peper en zout. Doe de groenten en de spekjes in de taartvorm en overgiet met het eimengsel. Bak 1 uur op 100°C (30 minuten voor kleinere vormen).
6 Roer een dressing van de witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Maak er de salade mee aan en serveer ‘m bij de quiche. Werk af met de extra pecorino.
Afbeelding
Pecorinotaart met groene groenten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxLekkere en prima combinatie in taartvorm ! 
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
12,5 cl room
4 eieren
100 g pecorino (versgeraspt + wat extra)
50 g pancetta
100 g erwten
100 g groene asperges
gemengde sla (veldsla, spinazie, kervel, dragon)
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm 26 cm diameter
bakpapier
bakbonen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492138
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester