Bereidingswijze
Kook spaghetti of linguine volgens de beschrijving op de verpakking gaar in ½ bouillonblokje kip of groente met minder zout. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak deze glazig mee. Vervolgens mag de prei 3 minuten mee smoren. Schenk er de wijn bij en roer goed door. Voeg de crème fraîche toe en warm dit 2 minuten mee.
Bestrooi de makreelfilets met peper en zout naar smaak en bak ze in wat olie naar keuze in 2 à 3 minuten per kant nét gaar.
Giet de spaghetti af en meng deze door de prei. Breng eventueel op smaak met wat vers gemalen peper. Verdeel de spaghetti over 2 borden. Leg er de makreelfilets naast en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie.
Bestrooi de makreelfilets met peper en zout naar smaak en bak ze in wat olie naar keuze in 2 à 3 minuten per kant nét gaar.
Giet de spaghetti af en meng deze door de prei. Breng eventueel op smaak met wat vers gemalen peper. Verdeel de spaghetti over 2 borden. Leg er de makreelfilets naast en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met het kopen van verse makreel heb je al een goede en gezonde stap gezet. Het eten van deze 'zebravis' uit de Noordzee past namelijk perfect in een gezond dieet. De vette vissoorten, zoals makreel, worden beschouwd als de meest gezondste.
Wij zijn er hier dol op en toen ik dit recept op visrecepten op internet tegenkwam, wilde ik het erg graag eens proberen , want verse makreel is voor ons helemaal nieuw. Meestal gaan we voor de gestoomde of gerookte variant. In combinatie met de prei en de spekjes heel erg lekker en snel klaar zonder extravagante inrediënten.
Wij zijn er hier dol op en toen ik dit recept op visrecepten op internet tegenkwam, wilde ik het erg graag eens proberen , want verse makreel is voor ons helemaal nieuw. Meestal gaan we voor de gestoomde of gerookte variant. In combinatie met de prei en de spekjes heel erg lekker en snel klaar zonder extravagante inrediënten.
Ingrediënten
250 gram verse makreelfilets met vel
120 gram spaghetti of linguine
250 gram prei, in ringen
1 flinke sjalot fijngesnipperd
75 g mager gerookt spek, in blokjes
100 gram crème fraîche
50 ml droge witte wijn
1 el olijfolie
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1/2 bouillonblokje met minder zout kip of groente
120 gram spaghetti of linguine
250 gram prei, in ringen
1 flinke sjalot fijngesnipperd
75 g mager gerookt spek, in blokjes
100 gram crème fraîche
50 ml droge witte wijn
1 el olijfolie
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1/2 bouillonblokje met minder zout kip of groente
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan voor vis, snijplank en hapjespan
Leuke tips
Vervang de prei door spinazie of doperwten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492136
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visrecepten.nl, eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht