KIP GEHAKTBALLETJES IN ZOET – PITTIGE SINAASAPPELSAUS

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/09/2022 - 18:13
Bereidingswijze
• Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Vorm er 16 balletjes van. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet het vuur iets lager en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Draai de gehaktballetjes regelmatig om.
• Meng ondertussen in een schaaltje alle ingrediënten voor de saus. Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn zet het vuur dan iets hoger en voeg de saus toe. Laat een paar minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
• Bestrooi vlak voor serveren de gehaktballetjes met bosui en/of koriander .
Afbeelding
KIP GEHAKTBALLETJES IN ZOET – PITTIGE SINAASAPPELSAUS
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk en pittig gerecht dat bij een rijsttafel kan.
Ingrediënten
KIP
• 300 gram kipgehakt
• 1/2 rode ui heel fijngesnipperd, (klein uitje gebruiken)
• 2 teentjes knoflook geraspt
• 2 cm verse gember geschild en geraspt
• 2 theelepels sesamolie
• 1 theelepel sriracha
• flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
• klein handje paneermeel
PITTIGE SINAASAPPELSAUS
• 1 perssinaasappel sap nodig
• 3 teentjes knoflook fijngehakt
• 2 cm vers gember geschild en geraspt
• 1 eetlepel rijstazijn
• 1 eetlepel sesamolie
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel sriracha
• 3 eetlepels sweet chilisaus flinke eetlepels
• flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
• 1 theelepel maïzena flinke theelepel gebruiken
• 150 milliliter water
EXTRA'S
• 2 stengels bosui fijngehakt
• handje verse koriander fijngehakt
Leuke tips
lekker met kerrierijst
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492133
Homepage ID
1336844
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ggiea