Bereidingswijze
Penne koken maar 2 minuten minder en afgieten en koud spoelen.
Los het bouillonblokje in 300 ml water op.
evt. champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
Ui grof snijden, knoflook fijnsnijden.
Kippendij in stukken niet te klein snijden.
Olijfolie in de wok verhitten en de kippendij bakken, kruiden met peper uit de molen en zout naar smaak.
Ui, knoflook en champignons toevoegen en lekker bakken.
Ondertussen kippenbouillon met de créme fraïche en de pesto in een pan doen en aan de kook brengen, laat dit inkoken en blijft het nog te dun kun je het binden met allesbinder.
Is de kip gaar doe dan de penne erbij met de kippenpesto en warm dit alles.
Los het bouillonblokje in 300 ml water op.
evt. champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
Ui grof snijden, knoflook fijnsnijden.
Kippendij in stukken niet te klein snijden.
Olijfolie in de wok verhitten en de kippendij bakken, kruiden met peper uit de molen en zout naar smaak.
Ui, knoflook en champignons toevoegen en lekker bakken.
Ondertussen kippenbouillon met de créme fraïche en de pesto in een pan doen en aan de kook brengen, laat dit inkoken en blijft het nog te dun kun je het binden met allesbinder.
Is de kip gaar doe dan de penne erbij met de kippenpesto en warm dit alles.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had mijn eigen pesto gemaakt met basilicum,walnoten,geraspte kaas en olijfolie. Alles in de blender en deze moest op. Er bleef natuurlijk nog een maaltje over wat ik in de vriezer heb gedaan.
Ingrediënten
200 gram penne
400 gram kippendij
1 potje champignons, helaas had ik geen verse wat natuurlijk lekkerder is
1 ui
1 teentje knoflook
6 zongedroogde tomaat uit de olijfolie
Zwarte peper uit de molen/zout naar smaak
1bekertje créme fraïche
1 kippenbouillonblokje
en dan nog mijn eigengemaakte pesto ca. 3 eetlepels
olijfolie
evt.allesbinder
400 gram kippendij
1 potje champignons, helaas had ik geen verse wat natuurlijk lekkerder is
1 ui
1 teentje knoflook
6 zongedroogde tomaat uit de olijfolie
Zwarte peper uit de molen/zout naar smaak
1bekertje créme fraïche
1 kippenbouillonblokje
en dan nog mijn eigengemaakte pesto ca. 3 eetlepels
olijfolie
evt.allesbinder
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote wok
Leuke tips
Volgende keer doe ik er nog parmezaanse kaas over, maar dat had ik niet in huis.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492125
Homepage ID
913009
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht