Vegan gadogado met tempeh en groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/07/2022 - 08:29
Bereidingswijze
1 Halveer de tempeh in de breedte, snijd in dunne plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg de ketjap en sambal toe en bak nog 2 min.
2 Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water.
3 Bereid ondertussen de gadogadosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne schuine plakken. Snijd de halve kropsla in repen en hak de pinda's grof.
4 Meng de groenten en verdeel over een grote schaal. Verdeel de tempeh erover en bestrooi met de pinda's. Serveer met de gado-gadosaus en kroepoek.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Goedkoop en vegan eten doe je heel makkelijk deze vegan gadogado met gebakken tempeh en groenten. Een echt gadootje!
Ingrediënten
250 g tempeh
2 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
300 g verse sperziebonen
125 g taugé
200 g satésaus gadogado
1 komkommer
½ kropsla
50 g gezouten pinda's
125 g cassave kroepoek
Leuke tips
- Lekker met extra sambal en een limoenpartje.
Weetje : -Niet elke ketjap en sambal is veganistisch, de huismerk-producten van AH zijn dat wel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492121
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester