Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten door het gehakt ( de zonnebloemolie uitgezonderd) en draai er balletjes van gelijke grootte van. Bak ze in de zonnebloemolie bruin en in 15 minuten gaar met het deksel op de pan. Af en toe even keren.
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg wanneer de balletjes klaar zijn deze saus toe en laat de saus op de juiste dikte even inkoken.
Serveer de balletjes op rijst of mie . Bestrooi ze eventueel met wat sesamzaad naar keuze en wat ringetjes bosui.
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg wanneer de balletjes klaar zijn deze saus toe en laat de saus op de juiste dikte even inkoken.
Serveer de balletjes op rijst of mie . Bestrooi ze eventueel met wat sesamzaad naar keuze en wat ringetjes bosui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onderstaand gerecht is beschreven voor 2 personen. Één heel ei was wat veel om aan het gehakt toe te voegen. Ik bedacht een kleine omelet om dit op te lossen. Twee eitjes kloppen ( daar de juiste hoeveelheid van gebruiken) en de rest met wat geroosterd sesamzaad, peper , een kneep srirachasaus en wat sojasaus mengen. Daar een dunne omelet van bakken en erbij serveren. De balletjes zijn erg lekker en bij uitstek te serveren als hoofdgerecht, maar zeker als snack ook niet te versmaden. Atjar-bijna-net-zo-lekker-als-van-de-chinees-
Surinaams-zuurgoed
Surinaams-zuurgoed
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES
200 gram gehakt naar keuze ( ik had 100 gr runder en 100 gram gemengd gehakt)
¼ rode ui ragfijn gesnipperd
1 teentje knoflook geraspt
1 cm verse gember geschild en geraspt
½ flinke tl srirachasaus
beetje eierstruif
paneermeel
zonnebloemolie
snuf vers gemalen peper en zout
VOOR DE TERYAKISAUS
25 milliliter sojasaus
2 centimeter verse gember geschild en geraspt
2 teentjes knoflook fijngehakt
½ eetlepel mirin
25 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel honing of agave siroop
sap van ½ perssinaasappel
flinke snuf versgemalen zwarte peper
1/2 eetlepel maïzena
25 milliliter water.
200 gram gehakt naar keuze ( ik had 100 gr runder en 100 gram gemengd gehakt)
¼ rode ui ragfijn gesnipperd
1 teentje knoflook geraspt
1 cm verse gember geschild en geraspt
½ flinke tl srirachasaus
beetje eierstruif
paneermeel
zonnebloemolie
snuf vers gemalen peper en zout
VOOR DE TERYAKISAUS
25 milliliter sojasaus
2 centimeter verse gember geschild en geraspt
2 teentjes knoflook fijngehakt
½ eetlepel mirin
25 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel honing of agave siroop
sap van ½ perssinaasappel
flinke snuf versgemalen zwarte peper
1/2 eetlepel maïzena
25 milliliter water.
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank, mes en kom
Leuke tips
Lekker met Surinaams zuurgoed en/ of zelfgemaakte atjar. Uiteraard smaakt een warme groente zoals peultjes of sperzieboontjes hier ook erg lekker bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492118
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Familie over de kook. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht