Bereidingswijze
Meng de maiszetmeel met 2 el water
Pureer een kwart van de mais met het maiszetmeel, komijnpoeder, laospoeder, gember, rode peper en knoflook met de staatmixer fijn
Meng de overige ingrediƫnten door elkaar, roer als laatste de bloem er door en laat het mengsel 10 minuten staan
Verwarm de koolzaadolie in de koekenpan
Voeg per eetlepel het mais mengsel in de koekenpan, maak het maismengsel zo dun mogelijk en laat de mais koekje ongeveer 5 minuten per kant bakken
Laat de maiskoekjes op keukenpapier uitlekken
Pureer een kwart van de mais met het maiszetmeel, komijnpoeder, laospoeder, gember, rode peper en knoflook met de staatmixer fijn
Meng de overige ingrediƫnten door elkaar, roer als laatste de bloem er door en laat het mengsel 10 minuten staan
Verwarm de koolzaadolie in de koekenpan
Voeg per eetlepel het mais mengsel in de koekenpan, maak het maismengsel zo dun mogelijk en laat de mais koekje ongeveer 5 minuten per kant bakken
Laat de maiskoekjes op keukenpapier uitlekken
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze week begint de week zonder vlees. Start jij de week ook met deze veganistische maiskoekjes?
Ingrediƫnten
285 gram uitgelekte mais uit blik
35 gram maiszetmeel
90 gram tarwebloem
1 tl komijn poeder
0,5 tl laos poeder
5 gram gember
1 rode peper
1 teen knoflook
2 lente uien in ringen
Koolzaad olie, ongeveer 1 centimeter
35 gram maiszetmeel
90 gram tarwebloem
1 tl komijn poeder
0,5 tl laos poeder
5 gram gember
1 rode peper
1 teen knoflook
2 lente uien in ringen
Koolzaad olie, ongeveer 1 centimeter
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Koekenpan
Keukenpapier
Koekenpan
Keukenpapier
Leuke tips
De maiskoekjes zijn heerlijk om te serveren met chilisaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492115
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch