Stoofvlees, ouderwets lekker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/05/2022 - 12:05
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
Schep het vlees uit de pannen fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet.
Voeg de (riet) suiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Leg het rundvlees terug in de pan en voeg de bouillon en wijn al roerend beetje bij beetje toe.
Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels toe.
Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
Voeg de mosterd toe en stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lekkerste recept als het gaat om stoofvlees.
Ik vind dat het lekkerst met hutspot.
Ingrediënten
0.75 a 1 kg magere runderlappen, in grove stukken
1 flinke klont boter
2 uien grof gesneden
1 etl (riet) suiker
2 etl bloem
700 ml rundvleesbouillon
300 ml rode wijn
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 etl mosterd (laatste half uur)
1 etl tomatenpuree


Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Leuke tips
Lekker met hutspot.

Je kunt in plaats van suiker op het laatst ook ontbijtkoek toevoegen. Dit maakt het iets zoeter en bindt de saus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492113
Homepage ID
2166767
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
arjan2802