Bereidingswijze
Fruit de ui in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook toe en als deze glazig is ook de paprika. Bak dit voor twee minuten.
Voeg de broccoli toe en bak deze twee minuten mee. Nu mag de fles Sugocassa erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen, voeg vlak voor het einde de oregano toe en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Garneer af met de Parmezaanse kaas.
Voeg de broccoli toe en bak deze twee minuten mee. Nu mag de fles Sugocassa erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen, voeg vlak voor het einde de oregano toe en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Garneer af met de Parmezaanse kaas.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je wel eens tv kijkt dan zie je de reclame van Grand'Italia met het recept voor la bella vita. Ik dat receptje even opgesnort en uiteraard ook gemaakt. Het was heerlijk! Heel simpel en snel en dat is precies hoe het werkt met italiaanse pasta's Wel belangrijk is dat je de sugocassa van Grand'Italia hebt. Al ga ik natuurlijk zelf ook nog experimenten met andere (huis)merken.
Ingrediënten
1 gele paprika in blokjes
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook gesnipperd
oregano 20 gram vers in reepjes
400 gram broccoli in kleine roosjes
1 fles Grand'Italia Sugocassa Tradizionale (690 gram)
400 gram Volkoren Fusilli
Parmezaanse kaas (geraspt
Zwarte peper (naar smaak)
3 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook gesnipperd
oregano 20 gram vers in reepjes
400 gram broccoli in kleine roosjes
1 fles Grand'Italia Sugocassa Tradizionale (690 gram)
400 gram Volkoren Fusilli
Parmezaanse kaas (geraspt
Zwarte peper (naar smaak)
3 eetlepels olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan, snijplank, mes, kookpan voor pasta, houten pollepel
Leuke tips
Ik heb zelf nog een Cayenne peper met zaadjes en al toegevoegd. Het had ook een rawit kunnen zijn want die heb ik ook op voorraad maar dacht dat die te pittig zou zijn. De cayenne past goed maar als je niet van pittig houd, laat de peper dan in het geheel weg of verwijder de zaadlijst. Het kan uiteraard ook gewoon een chili peper zijn. Maar, het gerecht mag wel een beetje pit hebben al is het zo ook lekker fris. Dit recept is een basis dus experimenteer met wat je lekker vind. Je zou eventueel ook vlees toe kunnen voegen. Denk aan bacon of gewoon gehakt. Mijn tip is wel om eerst de basis zoals beschreven te proberen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492107
Homepage ID
2822491
Teller
0
Bron
Grand'Italia.nl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht