Bereidingswijze
Komkommer wassen en in de lengte halveren . Haal met een lepeltje de zaadjes eruit.
Snij de komkommer naar believen in reepjes of plakjes
.
Leg de komkommer in een schaal. Voeg suiker, zout , kruidnagels, piment en laurierblad toe. Giet er het water en de azijn overheen en werk alles door elkaar en klaar.
Snij de komkommer naar believen in reepjes of plakjes
.
Leg de komkommer in een schaal. Voeg suiker, zout , kruidnagels, piment en laurierblad toe. Giet er het water en de azijn overheen en werk alles door elkaar en klaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een eenvoudig zoetzuur komkommer gerecht uit Suriname, dat ik in een flits op YouTube voorbij zag komen. Alles in huis en maken dus. Persoonlijk hou ik van lekker zuur en vandaar dat ik voor mezelf de verhouding van azijn en water gewijzigd heb. Het originele recept staat beschreven, pas het naar jouw smaak aan. Lekker bij pittige gerechten.
Ingrediënten
1 komkommer
5 pimentkorrels of jeneverbessen.
1 laurierblad
2 kruidnagels
100 ml natuurazijn
200 ml water
1 tl zout
1 el suiker
5 pimentkorrels of jeneverbessen.
1 laurierblad
2 kruidnagels
100 ml natuurazijn
200 ml water
1 tl zout
1 el suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, schaal, lepeltje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492104
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Filmpje op YouTube eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch