Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in stukjes en kruid met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
- Wel de rozijnen in een kommetje warm water.
- Laat in een braadpan de boter op een middelhoog vuur lichtbruin worden en bak hierin de kipstukjes rondom bruin, schep ze uit de pan en zet ze opzij.
- Doe de gesnipperde ui en de gehakte knoflook in het braadvet en laat het glazig worden.
- Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden paprika toe en laat dit enkele minuutjes meebakken.
- Doe dan de champignons erbij. Schep alles door elkaar en laat het 5 minuutjes zachtjes smoren.
- Voeg de wodka en de tomatenketchup toe en breng de saus rustig aan de kook.
- Breng de saus op smaak met Tabasco, Worchestershiresaus, gembersiroop en eventueel nog wat zout en peper. (ik heb hier ook nog een scheutje water toegevoegd.)
- Doe de kip weer bij de saus en laat het geheel 5 minuten zachtjes door pruttelen.
- Als je een goed gebonden saus wilt, bind de saus dan met een maïzenapapje, laat de saus daarna nog even kort koken.
- Voeg de rozijnen en de slagroom toe, de saus niet meer laten koken als de slagroom toegevoegd is.
- Wel de rozijnen in een kommetje warm water.
- Laat in een braadpan de boter op een middelhoog vuur lichtbruin worden en bak hierin de kipstukjes rondom bruin, schep ze uit de pan en zet ze opzij.
- Doe de gesnipperde ui en de gehakte knoflook in het braadvet en laat het glazig worden.
- Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden paprika toe en laat dit enkele minuutjes meebakken.
- Doe dan de champignons erbij. Schep alles door elkaar en laat het 5 minuutjes zachtjes smoren.
- Voeg de wodka en de tomatenketchup toe en breng de saus rustig aan de kook.
- Breng de saus op smaak met Tabasco, Worchestershiresaus, gembersiroop en eventueel nog wat zout en peper. (ik heb hier ook nog een scheutje water toegevoegd.)
- Doe de kip weer bij de saus en laat het geheel 5 minuten zachtjes door pruttelen.
- Als je een goed gebonden saus wilt, bind de saus dan met een maïzenapapje, laat de saus daarna nog even kort koken.
- Voeg de rozijnen en de slagroom toe, de saus niet meer laten koken als de slagroom toegevoegd is.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk recept uit mijn kookboek "Het Culinair geheugen" recepten uit grootmoeders keuken.
In plaats van Wodka kun je ook Vieux gebruiken.
In plaats van Wodka kun je ook Vieux gebruiken.
Ingrediënten
- 600 gram kip(dij)filet
- peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder
- handjevol rozijnen
- 30 gram boter
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- 25 ml Wodka
- 250 ml tomatenketchup
- enkele druppels Tabasco
- scheutje Worchestershiresaus
- scheutje gembersiroop
- 30 gram maïzena
- 200 ml slagroom
- peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder
- handjevol rozijnen
- 30 gram boter
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- 25 ml Wodka
- 250 ml tomatenketchup
- enkele druppels Tabasco
- scheutje Worchestershiresaus
- scheutje gembersiroop
- 30 gram maïzena
- 200 ml slagroom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492100
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Het Culinair geheugen/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij