Bereidingswijze
Smelt een klont ongezouten roomboter in een grote soeppan en fruit de uisnippers glazig. Voeg vervolgens de stukjes paprika en de prei toe. Laat dit geheel zachtjes 20 minuten smoren.
Werk ondertussen alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar en maak er kleine balletjes van. Bak ze in wat ongezouten roomboter bruin en gaar.
Voeg dan na 20 minuten het tomatensap en de bouillonblokjes toe. Inmiddels zijn de balletjes gaar en kunnen ze aan de soep worden toegevoegd, evenals de tomatenblokjes, de ketjap en de bruine suiker. Als laatste de witte bonen in tomatensaus toevoegen , anders loop je de kans, dat ze hun structuur verliezen. Laat alles goed warm worden en serveer met knapperig bruin ( of wit) stokbrood met roomboter.
Met deze Truujesop heb je een stevige bodem te pakken . ALAAF !
Werk ondertussen alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar en maak er kleine balletjes van. Bak ze in wat ongezouten roomboter bruin en gaar.
Voeg dan na 20 minuten het tomatensap en de bouillonblokjes toe. Inmiddels zijn de balletjes gaar en kunnen ze aan de soep worden toegevoegd, evenals de tomatenblokjes, de ketjap en de bruine suiker. Als laatste de witte bonen in tomatensaus toevoegen , anders loop je de kans, dat ze hun structuur verliezen. Laat alles goed warm worden en serveer met knapperig bruin ( of wit) stokbrood met roomboter.
Met deze Truujesop heb je een stevige bodem te pakken . ALAAF !
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Annie Teeuwen is een actieve 70 plusser. Zij blogt geregeld haar recepten voor de Limburger. Net als het alom bekende zoervleisj , waarvan elke Limburgse familie zo haar eigen receptuur heeft , is de Truujesop, die speciaal met Vastelaovend gegeten wordt om voor Carnavalisten een stevige bodem te leggen , ook een recept , dat van familie tot familie variëert. Uiteraard is deze soep ook buitengewoon geschikt op een koude winterdag na een stevige wandeling.
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES :
500 gr gehakt(half-om-half)
80 gr paneermeel
peper, zout, nootmuskaat naar smaak
2 eieren
wit broodje (in wat melk geweekt)
2 el grove( Limburgse) mosterd
VOOR DE SOEP:
4 uien gesnipperd
2 stuks prei gewassen en in halve ringen
paprika (rood + geel+ groen)in stukjes
1 blik witte bonen in tomatensaus
1 pak tomatensap
1 blikje tomatenblokjes
3 bouillonblokken (vlees)
4 el ketjap
2 el bruine suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan, snijplank mes en pan voor de balletjes, kom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492098
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de krant Annie Teeuwen. Eigen tekst en foto's en kleine aanpassing naar smaak
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht